Notícies Balears.

Notícies Balears.

Els incendis causats per patinets: Bombers de Mallorca recorden consells bàsics per prevenir-los.

Els incendis causats per patinets: Bombers de Mallorca recorden consells bàsics per prevenir-los.

PALMA, 5 de gener.

Els bombers de Mallorca han iniciat una campanya de comunicació a través de les xarxes socials per prevenir la ciutadania sobre el risc d'incendi a les vivendes ocasionat pels vehicles de mobilitat personal.

L'objectiu de la campanya és evitar que un mal ús d'aquesta mena de mitjà de transport pugui provocar foc o altres accidents en els domicilis.

Els últims anys, han recordat, han proliferat els vehicles de mobilitat personal, com ara els patinets elèctrics. És molt habitual trobar aparells d'aquesta mena a tots els domicilis de Mallorca, sobretot per la comoditat que ofereixen per desplaçar-se per les ciutats, així com per la facilitat de càrrega, ja que només s'han de connectar a la xarxa elèctrica.

No obstant això, carregar aquests vehicles també requereix anar amb molta cura, ja que poden ser el focus d'un incendi o d'algun altre tipus d'accident. Fins i tot s'ha arribat a prohibir que es puguin pujar a autobusos, metro i trens.

Per evitar problemes d'aquesta mena, els bombers de Mallorca han elaborat una llista de consells d'ús d'aquests aparells. Primer recomanen que sempre s'utilitzin el càrrega i les bateries que indica el fabricant.

En el moment de carregar-los, no s'ha de fer a prop de materials combustibles o quan l'aparell estigui mullat. Tampoc s'han de carregar si les bateries han patit algun cop o dany.

No s'han de deixar carregant sense supervisió i tampoc s'han de connectar molts equips o molta potència a una mateixa regleta elèctrica. Finalment, recomanen no modificar els vehicles de mobilitat personal, perquè fer-ho eleva el risc d'incendi dels aparells.