Els lloguers a les Balears pugen un 27,3% en l'últim any, segons idealista.

Els lloguers a les Balears pugen un 27,3% en l'últim any, segons idealista.

PALMA, 4 de juliol.

El preu del lloguer de l'habitatge ha experimentat a Balears una pujada del 27,3% durant l'últim any fins a situar-se en 16,4 euros/metre quadrat, el preu més alt de la sèrie històrica, segons l'últim informe de preus d'idealista.

Segons les mateixes dades, en els últims tres mesos la pujada és del 12,9%.

Pel que fa al preu, va créixer un 21,4% a Palma de forma interanual, fins a situar-se en 14,4 euros/metre quadrat, el nivell més alt dels lloguers a la ciutat des que idealista té registres.

Pel que fa als altres municipis, la pujada més significativa es va donar a Santanyí, on van créixer un 27,8% durant l'últim any. Entre els municipis analitzats per idealista, Calvià és el mercat més exclusiu de les illes (19,6 euros/metre quadrat) per davant de Palma (14,4 euros/metre quadrat) i Santanyí (11,4 euros/metre quadrat).

Segons el portaveu d'idealista, Francisco Iñareta, "mentre no augmenti l'oferta disponible no hi haurà manera de contenir els preus".

Per al portaveu, ni els límits establerts a la Llei d'Habitatge, ni les promeses de futures promocions semblen poder contenir l'escalada dels lloguers, "que cada dia ho posa pitjor a les famílies espanyoles".

.

Categoría

Illes Balears