Notícies Balears.

Notícies Balears.

Els Mossos d'Esquadra imputen al patró de l'embarcació que va atropellar una dona causant-li la mort a Cala Salada.

Els Mossos d'Esquadra imputen al patró de l'embarcació que va atropellar una dona causant-li la mort a Cala Salada.

PALMA, 28 Jun.

La Guardia Civil ha imputat per delicte d'homicidi imprudent al patró de l'embarcació que va arrollar una dona causant-li la mort quan es trobava nedant a la zona de Cala Salada, el passat 18 de juny.

Segons ha informat l'Institut Armat en un comunicat, la víctima es trobava juntament amb dues amigues en una embarcació que havien llogat per passar el dia en el mar. No obstant això, cap a migdia, quan es disposaven a abandonar el lloc en el qual es trobaven ancorats, el patró va iniciar la maniobra de llevant de l'àncora i a continuació la maniobra de marxa enrere, sense assegurar-se que no hi hagués ningú a l'aigua, per la qual cosa va passar per sobre de la jove a la qual va arrollar causant-li ferides per tot el seu cos que li van provocar la mort.

Després de la investigació oberta pel Servei Marítim de la Guàrdia Civil, es barreja la possibilitat que el patró actués de forma temerària, en realitzar una maniobra antireglamentària que va provocar l'accident, que va tenir com a conseqüència la mort de la dona, que en aquest moment es trobava a l'aigua a la part de popa de l'embarcació.

A més, el patró careixia de la titulació exigible per desenvolupar l'activitat que realitzava, ja que la normativa actual obliga als patrons que transportin persones com a passatge, a tenir titulació professional per a la mateixa, sent insuficient amb la titulació de Patró de Recreig.

La Guàrdia Civil aconsella a totes aquelles persones que surtin al mar el compliment de totes les normes, sobretot aquelles que garanteixen la seguretat de les persones, per evitar accidents d'aquest tipus.