Els pares del turista mort fa més d'un any en ser llançat a la Ma-19 agradeixen la feina de la Policia. Els pares del turista mort fa més d'un any en ser llançat a la Ma-19 agraïxen la feina dels Mossos.

Els pares del turista mort fa més d'un any en ser llançat a la Ma-19 agradeixen la feina de la Policia.

Els pares del turista mort fa més d'un any en ser llançat a la Ma-19 agraïxen la feina dels Mossos.

PALMA, 30 de desembre.

Els pares del jove turista alemany mort fa més d'un any en ser llançat des d'una furgoneta en marxa a l'autopista de Llevant Ma-19 en direcció Palma han agraït aquest dissabte la feina dels investigadors de la Policia Nacional que van dur aquest cas.

En una carta a les autoritats espanyoles, publicada, els pares del jove turista expressen el seu "més sincer agraïment" a les autoritats mallorquines i al seu personal, després de setmanes i mesos difícils de dol i incertesa.

La família ha assegurat que, des del principi, van saber que el jove "no havia entrat a l'autopista voluntàriament". Per això i, davant el temor que la investigació no continués, a causa que en un primer moment els mitjans barrejaven la opció que es tractés d'un accident sota els efectes de l'alcohol, el 11 d'octubre de 2022 es va presentar una denúncia, a Alemanya, per assassinat del jove.

Aquest mateix 11 d'octubre, han recordat els pares del jove, el cap del Grup d'Homicidis de la Jefatura Superior de Palma, Àngel Ruiz, es va posar en contacte amb ells per parlar sobre la mort d'aquest turista d'origen alemany. Al principi, la trucada va ser un xoc però al mateix temps va suposar una mena de "alleujament", perquè els seus dubtes sobre la versió mediàtica de la mort estaven justificades.

Ruiz va explicar a la família del jove que existia un testimoni molt insistents, que havia vist aquest ser llançat des d'un vehicle. Per això, des de feia unes hores s'havia fet càrrec el Grup d'Homicidis, per aclarir les circumstàncies de la mort. Des d'aquest moment, han assegurat els pares del jove, "vam estar segurs que els autors no se'n sortirien amb la seva".

Al mateix temps, els progenitors d'aquest turista d'origen alemany han agraït els innumerables missatges de condolència, que van rebre de familiars, amics i coneguts d'aquest jove a Alemanya, tots amb un mateix missatge, que "Tim mai s'hauria deia estirat voluntàriament a l'autopista".

Així, malgrat que van passar setmanes i mesos sense senyals d'èxit en la investigació, la família ha assegurat que les trucades del cap del Grup d'Homicidis de la Jefatura Superior de Palma és el que els donava "força per creure que s'aconseguiria detenir els autors".

"Ens va donar la certesa que les autoritats mallorquines estaven investigant meticulosament cada petita pista. Sense aquesta certesa, sense l'apreci del senyor Ruiz cap a nosaltres i el nostre fill, probablement ens hauríem trencat amb el temps", han reconegut, agraint una vegada més a l'investigador del Grup d'Homicidis la relació "molt humana" que va establir amb ells.

Ara, després de l'èxit de la investigació, la família ha celebrat per fi poder parlar obertament de la mort del seu fill perquè això és alguna cosa que els "allibera una mica" i està "potser fent més fàcil aprendre a viure amb la pèrdua".

Els pares del turista alemany mort fa més d'un any en ser llançat a la Ma-19 han insistit en el seu agraïment al cap del Grup d'Homicidis de la Jefatura Superior de Palma i al seu equip per la seva "diligència i tenacitat"; així com al testimoni persistent.

Finalment, i després de l'èxit de la investigació, la família ha conclòs que la seva major esperança ara és que els autors dels fets siguin realment portats davant la justícia i que no aconsegueixin eludir el processament a causa de "xicotetes cerimònies legals" per sortir-se'n amb la seva. "No retornarà el nostre estimat Tim però almenys la seva mort no quedaria impune", ha conclòs.

.

Tags

Categoría

Illes Balears