• dijous 2 de febrer del 2023

Els partits del Pacte demanen rebaixar la taxa d'expedició del títol de batxillerat

img

PALMA, 30 juny.

Unides Podem, PSIB i Més per Mallorca han registrat aquest dijous una iniciativa al Parlament per rebaixar la taxa d'expedició del títol de batxillerat.

A través de la Proposició No de Llei (PNL), insten a modificar el preu de la taxa perquè sigui equivalent al cost de l'expedició dels títols de tècnic en formació professional.

El diputat d'Unides Podem al Parlament i impulsor de la iniciativa, Pablo Jiménez, ha explicat que “el títol de batxiller és, en la legislació vigent, equivalent al títol de tècnic en formació professional, però expedir-ho costa pràcticament el doble”. Expedir el títol de batxillerat costa 57,09 euros mentre que expedir el títol de tècnic costa 23,24 euros”, ha dit.

En aquest sentit, Pablo Jiménez ha afirmat que “hem d'esmenar aquesta diferència i fer més accessible el preu al conjunt de la ciutadania, tenint en compte que per a moltes famílies aquesta taxa és alta, i molt més tractant-se de l'educació pública”.

En la iniciativa, secundada a més pel resta de partits del Pacte, s'insta el Govern a rebaixar aquesta taxa i s'apunta que la presentació del títol de batxillerat representa un requisit per demostrar el nivell formatiu de cara als possibles processos selectius a què se sotmeti la ciutadania.

>

Pablo Jiménez ha explicat en aquest sentit que "si la presentació del títol de batxillerat és obligatòria per presentar-se a un procés de selecció de personal al mercat laboral, és treball de les institucions democratitzar el preu per facilitar el màxim possible l'accés a la feina del conjunt de la ciutadania, sobretot aquella que no disposa dels mitjans per fer-ho".

"L'educació no pot ser una carrera d'obstacles", ha emfatitzat Jiménez, que ha afegit que "en altres comunitats autònomes com Catalunya o Navarra, el cost del títol de batxillerat ja és equivalent al títol de tècnic". L'educació pública ha de ser accessible per a tots i per a totes i tots els tràmits burocràtics relacionats amb ella han de ser comprensibles, factibles, còmodes i accessibles”, ha considerat.

Per aquest motiu, en aquesta Proposició No de Llei, demanen a més recuperar la vigència de les bonificacions socials a la matrícula de la prova de batxillerat per a l'accés a la universitat, les PBAU, establertes a l'apartat 4 de la Disposició Transitòria primera de la llei 11/1998, de 14 de desembre , sobre el Règim específic de Taxes de la comunitat autònoma.

Notícies més vistes Avui