• dijous 2 de febrer del 2023

Els passatgers de l'EMT de Palma augmenten un 37,2% al juny, l'increment més gran d'Espanya per tercer mes consecutiu

img

PALMA, 18 Ago.

Els passatgers de l'EMT de Palma han augmentat un 37,2% al juny, l'increment més gran de tot Espanya per tercer mes consecutiu.

En una nota de premsa, l'Ajuntament de Palma ha valorat les dades del juny que l'Institut Nacional d'Estadística recull de l'EMT, que situen Palma prop dels 14 punts per sobre de la mitjana estatal d'increment d'usuaris amb un 23,3% més respecte al mateix mes de l'any 2021.

En concret, la línia amb un nombre més gran de passatgers ha estat la L2, que transcorre entre plaça de la Reina i s'Arenal, amb un total d'un milió de passatgers. El segueix la línia L4 que va des de plaça de les Columnes i Ses Illetes, amb 614.161 usuaris.

El regidor de Mobilitat Sostenible, Francesc Dalmau, s'ha felicitat que “per tercer mes consecutiu l'INE indica que Palma lidera l'increment de passatge al transport urbà de tot Espanya".

"Aquest fet s'emmarca en la tendència d'anar aconseguint xifres similars d'usuaris de l'any 2019 i ens encoratja a continuar apostant per la millora de l'EMT amb la renovació de la flota de busos i projectes de millora tecnològica”, ha subratllat Dalmau.

Les dades s'emmarquen, segons Dalmau, a l'objectiu de recuperar usuaris “mes a mes " respecte als anys marcats per la pandèmia i acostar-se a les xifres registrades el 2019. Per això, el volum d'usuaris de l'EMT Palma el mes de juliol se situa en torn al 82% respecte al mateix mes del 2019.

D'aquesta manera, un total de 3,4 milions de persones van viatjar amb un autobús de l'EMT aquest mes de juliol, cosa que r epresenta una pujada del 30% respecte al mateix mes de l'any 2021. En concret, suposa un increment de 750.148 usuaris més.

D'altra banda, el Consistori ha detallat que s'ha registrat un creixement acumulat d'usuaris des del gener al juliol de 6,1 milions de persones respecte al mateix període de l'any anterior.

En aquest sentit, Dalmau ha emfatitzat en el contrast de la dada de passatgers dels set primers mesos del 2022, 20, 3 milions d'usuaris, respecte dels 14,2 del mateix període del 2021.

En conclusió, durant aquest període els viatgers de l'EMT Palma han crescut de mitjana en un 43,18%.

>

Notícies més vistes Avui