• dijous 30 de març del 2023

Els preus industrials augmenten un 61% a les Balears al juliol impulsats per l'energia

img

PALMA, 25 Ago.

L'índex de preus industrials (IPRI) va augmentar un 61,3% a les Balears durant el mes de juliol impulsat per l'energia, que anota un increment del 81,2%, segons les dades publicades aquest dijous per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

Així mateix, el segment de béns de consum apuja els seus preus un 11,1% --un 2,6% els duradors i un 12,6% els béns de consum no duradors--; els béns d'equip pugen un 3,8%; i els béns intermedis, un 21,9%.

Respecte al juny, els preus es van mantenir a les Balears, amb una lleugera baixada del 0,4% en energia. Des de començament d'any, acumulen un augment del 3,5%, amb un notable creixement en béns intermedis (17,8%).

Al conjunt d'Espanya, els preus industrials es van disparar un 40 ,4% al juliol en comparació del mateix mes del 2021. Amb el repunt interanual del juliol, els preus industrials encadenen 19 mesos consecutius de taxes positives. Tot i això, per quart mes consecutiu, la taxa interanual s'ha moderat respecte a la del mes anterior.

Entre els sectors que van impulsar el repunt dels preus industrials al juliol destaca l'energia, que en va retallar la variació anual 10 punts, fins al 100,6%, per l'abaratiment de la producció d'energia elèctrica i la refinació del petroli. Segons l'INE, sense comptar l'energia, els preus industrials van mostrar el mes de juliol passat un repunt interanual del 14,8%, taxa cinc dècimes inferior a la del juny i més de 25 punts per sota de la taxa general.

>

Notícies més vistes Avui