• dimecres 29 de març del 2023

Els preus industrials pugen un 68,3% al juny a Balears

img

PALMA, 26 Jul.

Els preus industrials van baixar un 10,6% a Balears el passat mes de juny en relació amb el mes anterior i es van disparar un 68,3% en taxa interanual, segons ha informat aquest dimarts l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

En concret, la pujada més gran, segons Estadística, es va registrar en la variació anual de la producció d'energia elèctrica a les Illes, amb un augment anual del 93,6%.

Els segueixen els preus dels béns intermedis (21,2%) i els béns de consum no durador (11, 5%). A més, també van pujar a les Balears els preus dels béns de consum (10,3%), els béns d'equip (4,2%), els béns de consum durador (4,1%).

A nivell nacional, amb el repunt interanual del juny, els preus industrials encadenen 18 mesos consecutius de taxes positives. Tot i això, per tercer mes consecutiu, la taxa interanual s'ha moderat respecte a la del mes anterior.

Entre els sectors que van impulsar el repunt dels preus industrials al juny destaca l'energia, que va retallar la seva variació anual més de dos punts, fins al 111,6%, pels preus de la producció, el transport i la distribució de l'energia elèctrica, que van pujar el mateix mes del 2021; i els béns intermedis, la taxa anual dels quals va disminuir un punt, fins al 24,1%, a causa de la baixada de la fabricació de productes bàsics de ferro.

Segons l'INE, sense comptar l'energia, els preus industrials van mostrar el mes de juny passat un repunt interanual del 15,2%, taxa una dècima inferior a la del maig i 28 punts per sota de la taxa general.

Notícies més vistes Avui