Els refugis de Mallorca preveuen tancar 2023 amb un rècord de visitants.

Els refugis de Mallorca preveuen tancar 2023 amb un rècord de visitants.

La temporada de refugis es reobrin després de les vacances, amb més de 3.500 reserves d'aquí a final d'any.

PALMA, 19 d'agost.

Els refugis de Mallorca preveuen tancar el 2023 amb un rècord de visitants, després que la temporada s'hagi reobert després de les vacances amb indicadors d'ocupació d'èxit, amb més de 3.500 reserves d'aquí a final d'any.

Segons ha informat el Consell de Mallorca en una nota de premsa, les previsions d'ocupació dels refugis de la institució insular apunten a que el 2023 tancarà amb rècord de visitants. Son Amer, Tossals Verds, Muleta, Coma d'en Vidal, Can Boi, Pont Romà i Galatzó, formen part de la xarxa de refugis del Consell, amb una capacitat total de 332 places.

La xarxa de refugis va reobrir les seves portes el 16 d'agost, després d'un període de 15 dies de tancament per vacances, i els indicadors ja reflecteixen una ocupació d'èxit d'aquí a final d'any, amb més de 3.502 places ocupades. Només per a aquest mes d'agost hi ha 514 reserves d'excursionistes.

La segona temporada alta de l'any se situa entre setembre i novembre, amb la màxima ocupació d'usuaris a l'octubre, i les previsions d'ocupació per a aquests mesos està sent molt positiva, pel que tot indica que s'arribarà al ple total a la tardor, una de les èpoques de major afluència d'excursionistes.

El director insular de Medi Ambient, Luis Rubí, s'ha referit a les dades d'ocupació molt altes que estan tenint els refugis, "una tendència que fa preveure que es superarà el nombre d'usuaris del 2022, que va ser de 27.428 persones".

Rubí ha mostrat la seva satisfacció per les bones perspectives en els mesos que resten de l'any. "Ja tenim 3.502 persones que han fet reserves en algun dels refugis de la Serra de Tramuntana, pel que tot fa pensar que podrem tancar l'any amb un rècord d'allotjaments", ha afirmat.

Entre els mesos de gener a juliol, la xarxa de refugis que gestiona el Consell ha acollit un total de 20.448 usuaris, davant dels 15.779 que van gaudir d'aquestes instal·lacions dependents de la institució insular en aquest mateix període de 2022. Cal assenyalar que enguany s'han comptabilitzat els 2.595 visitants del Galatzó, que va obrir les seves portes a finals del 2022.

El director insular ha destacat que "els refugis estan molt valorats pels senderistes que aprofiten les seves estades per recórrer trams de la Ruta de Pedra en Sec".

"El senderisme està en auge i això es reflecteix en els visitants que acullen els nostres refugis, que allotgen usuaris tant nacionals com internacionals, que visiten la nostra illa per realitzar aquesta activitat, gaudint dels nostres paisatges i entorn natural", ha afegit.

Els excursionistes interessats poden fer les seves reserves a través de la pàgina web del Consell de Mallorca, per telèfon o via e-mail.

.

Tags

Categoría

Illes Balears