Els Reis Mags arribaran a Balears amb fred, pluja i neu a les cumbres de la Serra de Tramuntana.

Els Reis Mags arribaran a Balears amb fred, pluja i neu a les cumbres de la Serra de Tramuntana.

PALMA, 4 de gener.

Els Reis Mags faran aquest divendres el seu recorregut per les Illes Balears amb fred, vent i pendents del cel davant les altes probabilitats de pluja, especialment a Menorca i al nord de Mallorca, encara que sense descartar la resta d'illes.

L'arribada de Ses Majestats d'Orient estarà marcada d'aquesta manera per la inestabilitat i els efectes d'una pertorbació sobre el conjunt de l'arxipèlag que podria deixar fortes precipitacions i tempestes a partir del migdia, segons ha explicat el portaveu de l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) a les Illes Balears, Bernat Amengual.

Al llarg d'aquest dijous està previst que augmenti la nubositat progressivament i que a partir de la nit es donin les primeres precipitacions, encara que de caràcter feble i ocasional. Les temperatures ja es noten més baixes que les del dimecres, amb màximes per sota dels 20 graus.

El divendres s'espera que albirinxi ja molt ennuvolat i amb precipitacions que poden ser fortes i acompanyades de tempesta a partir de la primera meitat del dia. Aquesta pertorbació afectarà especialment a Menorca i al nord de Mallorca, encara que els seus efectes s'esperen a tot l'arxipèlag.

Així, les cavalcades i l'arribada dels Reis Mags a les diferents localitats es veuran afectades amb tota probabilitat per aquesta situació d'inestabilitat, amb descens de les temperatures. Les més baixes s'esperen al final del dia. El vent, a més, bufarà fort del suroest canviant a nord-oest.

Aquesta situació es mantindrà també durant la matinada del divendres al dissabte, encara que amb tendència a millorar. Durant les primeres hores del dissabte s'espera una cota de neu al voltant dels 1.000 metres per la qual cosa les precipitacions que es registrin seran de neu a les cims de la Serra de Tramuntana. El vent continuarà bufant fort.

L'ambient hivernal es mantindrà al llarg del dissabte i del diumenge i de l'inici de la propera setmana.

.

Tags

Categoría

Illes Balears