Notícies Balears.

Notícies Balears.

Els Reis Mags recorren els carrers de Palma en una Cabalgata sense pluja, que finalitza al balcó de Cort.

Els Reis Mags recorren els carrers de Palma en una Cabalgata sense pluja, que finalitza al balcó de Cort.

PALMA, 5 de gener.

Els Reis d'Orient han recorregut aquest divendres els carrers principals de Palma en una Cavalcada sense pluja que s'ha donat per conclosa a les 20.45 hores amb el tradicional salut de Ses Majestats d'Orient, encara que enguany ho han fet des del balcó de l'Ajuntament de Palma i no des del Casal Solleric com ha estat habitual anys enrere.

Cap a les 18.00 hores han arribat els Reis al Moll Vell de Palma, desembarcant de 'la Balear' i inificant seguidament el seu recorregut per la ciutat. Els han acompanyat en aquest passeig, d'aproximadament dues hores i mitja, un total de 14 carruatges, una més que l'any passat, i una comitiva de 450 artistes, que han desfilat sota la temàtica del motiu pel qual els Reis arriben a la ciutat, la nativitat de Jesús.

Des del Moll Vell s'ha donat el tret de sortida a la Cavalcada, que ha continuat per l'Avinguda Antoni Maura, plaça de la Reina i Jaume I, seguint per carrer Unió fins a la Rambla.

Carruatges, comitiva i Reis han arribat fins al final de les Rambles, connectant amb Avinguda Alemania i continuant fins a Passeig Mallorca, per després baixar per Jaume III fins arribar, de nou, a plaça de la Reina, punt en el qual s'ha procedit a la divisió de les carruatges, algunes tornant al Moll Vell i altres en direcció a plaça de Cort, que ha acollit el final del desfilament.

Un cop allà, els Reis han ofert el salut real des del balcó del Consistori palmesà, sent rebuts per les autoritats locals.

La Cavalcada de Reis Mags ha comptat aquest any amb vuit carruatges de set metres i sis de cinc metres, arrossegades per diferents vehicles, els tradicionals com tractors i d'altres ecològics.

Algunes de les més destacades han estat la del Betlem de la Sang i la de les 'neules', que han complert amb el seu objectiu de "reflectir tradicions pròpies mallorquines". Igualment, han desfilat noves carruatges de mercaders pelegrins, de gerres i àmfores, i dels tres camells.

Altra de les novetats d'enguany ha estat la carruca de 'Herald pregoner', que representa el cavall amb el missatger que antigament anunciava les notícies i que, en aquest cas, ha anunciat l'arribada dels Reis.

Cal recordar, pel que fa a les carruatges dels Reis Mags, que l'Ajuntament ha realitzat una remodelació, mantenint la iconografia de cadascuna d'elles però introduint un nou personatge, el guàrdia dels calaixos, que ha custodiat els calaixos representats a les carruatges.

Aquestes carruatges han estat precedides per les tradicionals amb joguines i regals, un grup musical en directe i un circ, entre altres comparses. Al llarg del recorregut s'han repartit dues tones de caramelos.