• dilluns 5 de juny del 2023

Els sindicats convoquen mobilitzacions "davant la manca de diàleg" d'Educació amb la Lomloe

img

PALMA, 30 Set.

La Junta de Personal Docent de Mallorca ha anunciat, aquest divendres, la convocatòria de mobilitzacions "davant la manca de diàleg" de la Conselleria d'Educació i Formació Professional quant a l'aplicació de la Lomloe.

Segons han comunicat des de la Junta, hi haurà una aturada entre les 12.00 i les 14.00 hores el proper 18 doctubre a tots els centres educatius de Balears. A més, a Mallorca, es farà una concentració davant del Parlament a les 13.00 hores.

La Junta de Personal Docent no Universitari de Mallorca (formada pels sindicats STEI Intersindical, ANPE, Unió Obrera Balear, Alternativa, CCOO i UGT) ha decidit convocar mobilitzacions.

Així, han assenyalat que després d'uns cursos "molt complicats" a causa de la pandèmia, d'una implantació "precipitada" de la Lomloe amb currículums provisionals i "una escassa oferta formativa" per al professorat, "la gota que ha acabat la paciència ha estat la publicació de les noves instruccions per avaluar l'aprenentatge de l'alumnat dos dies abans de l'inici de curs, sense cap mena de negociació amb la comunitat educativa".

Altres aspectes pendents de negociació, han afegit, són el segon acord de millora de les condicions sociolaborals del professorat, l'increment del pressupost destinat a Educació, un pla de formació del professorat per a el P lan digital, el cobrament de l'estiu dels docents interins o la recuperació de les llicències per a estudis, entre d'altres.

Notícies més vistes Avui