Els sindicats convoquen mobilitzacions el 22 de juny en el sector de les escoles bressol privades.

Els sindicats convoquen mobilitzacions el 22 de juny en el sector de les escoles bressol privades.

PALMA, 19 Jun.

Els sindicats UGT, CCOO, FSIE, USO i STEI han anunciat la convocatòria de mobilitzacions per al 22 de juny, a nivell nacional, per defensar els drets laborals de les treballadores dels centres escolars infantils privats i de gestió indirecta.

En una roda de premsa, aquest dilluns, els delegats sindicals han informat que la concentració autonòmica tindrà lloc a les 18.00 hores, el mateix dia, davant de la seu de la patronal majoritària del sector a Balears, Feipime.

A més, la setmana del 26 al 30 de juny estan convocades "parades parcials diàries" en tots els centres d'educació infantil afectats, de les 09.00 hores fins a les 09.30 hores. L'adhesió serà voluntària i les participants portaran una samarreta negra en senyal de protesta.

Les distintes federacions de treballadores han destacat que no s'ha aconseguit arribar a un acord amb la patronal en les "més de deu reunions de la Taula de Negociació", l'última celebrada "fa menys d'una setmana".

Els sindicats demanen millores salarials per al sector de 0-3 anys, que està "fortament feminitzat" i afecta a "més de 1.000" dones a Balears, ja que està "completament precaritzat" amb sous inferiors al salari mínim interprofessional (SMI).

A nivell autonòmic, l'única illa que no es veu afectada per aquesta situació és Menorca, que compta amb un conveni propi que s'aplica per sobre de l'estatal. El delegat sindical de STEI, Ramón Mondéjar, ha posat com a exemple que una educadora a Menorca cobra uns 1.700 euros bruts, mentre que una estatal 1.028 euros bruts.

La delegada de CCOO, Josefina Ramis, ha reconegut que hi va haver una oferta de pujada salarial damunt de la taula, que va ser retirada "gairebé immediatament" al principi de les negociacions.

El delegat sindical de UGT, Jaume Coll, ha dit que aquest dilluns hi havia una altra reunió programada, que la patronal ha cancel·lat com a resposta a les mobilitzacions convocades per juny.

Categoría

Illes Balears