Els sindicats segueixen endavant amb la vaga de Reis a causa de la manca d'acord amb Iberia.

Els sindicats segueixen endavant amb la vaga de Reis a causa de la manca d'acord amb Iberia.

L'empresa lamenta que seguís en peu la convocatòria i creu que és "un enorme perjudici" per a milers de persones

MADRID, 3 Gen.

Iberia i els sindicats (UGT/CCOO, USO i Comitè Intercentres) han conclòs la seva reunió d'aquest dimecres sense obtenir un acord davant de la vaga convocada en el servei de handling d'Iberia Airport Service (la filial que presta els seus serveis a terra) pels dies 5, 6, 7 i 8 de gener, coincidint amb la festivitat de Reis i l'operació retorn, pel que la convocatòria segueix en peu.

L'empresa ha lamentat la falta d'acord amb els sindicats convocants de la vaga i ha reiterat que la mera convocatòria ja ha causat "un enorme perjudici" a milers de persones que estan veient alterats els seus viatges, així com a les més de 90 companyies aèries a les quals Iberia Airport Services atén i que s'han vist obligades a cancel·lar i modificar vols.

Així mateix, Iberia ha recalcat la falta de justificació d'aquesta vaga, com ja ha fet en reiterades ocasions, atès que tots els llocs de treball, així com les condicions salarials i beneficis socials estan garantits "de per vida" pel V Conveni del Sector en tots els processos de subrogació gràcies, entre altres coses, "a la feina realitzada aquests anys pels representants sindicals que ara convoquen vaga".

Segons l'empresa, tots els llocs de treball estan garantits per la subrogació, pel que no hi ha ni destrucció d'ocupació ni eliminació de llocs de treball.

De la mateixa manera, es garanteix el sou calculat en base als últims 12 mesos, amb les revisons salarials pactades en el conveni de l'operador o del sector, la mateixa jornada anual i els mateixos dies de vacances que els últims 12 mesos.

Al seu torn, Iberia ha donat garanties pel que fa a l'antiguitat del treballador, als tipus de contracte i de grup laboral, a la revisió salarial establerta en els convenis de l'operador o del sector, als drets adquirits sobre l'ús dels bitllets d'avió i als plans de pensions.

La vaga ha obligat a Iberia, Iberia Express i Air Nostrum a cancel·lar més de 400 vols, el que afecta a més de 45 000 passatgers. L'empresa ja ha trobat acomodació per al 92% d'ells, bé sent reubicats en altres vols, dates o horaris, o si ho han preferit, rebent el reemborsament dels seus bitllets.

L'empresa ha assegurat que continua treballant per recol·locar la resta segons les possibilitats, tenint en compte la complexitat de les dates, recentment acabades les festes de Nadal, i l'alt factor d'ocupació dels vols.

Els clients que ho desitgin encara poden sol·licitar els seus canvis a través de la web d'Iberia, de les agències de viatge on hagin efectuat la compra o del Centre d'Atenció al Client de l'empresa, que ha reforçat el seu personal, però en el qual és possible que trobin més temps d'espera del que és habitual.

De nou, Iberia ha agraït la comprensió i la paciència a tots els seus clients i demana disculpes per les molèsties que els està causant la vaga convocada pels sindicats dels serveis aeroportuaris.

Tags

Categoría

Nacional
¡Sorprén-me!