Els Socialistes de Mallorca presenten un pla d'acció Mallorca 2023-2027 i estableixen les bases del seu "treball coordinat".

Els Socialistes de Mallorca presenten un pla d'acció Mallorca 2023-2027 i estableixen les bases del seu

PALMA, 6 Sep.

La Federació Socialista de Mallorca ha donat per iniciat el nou curs polític amb una jornada de treball d'alcaldes i regidores socialistes dels municipis de Mallorca i ha presentat un pla d'acció Mallorca 2023-2027 que posa les bases del "treball coordinat" de la formació.

Segons ha informat la formació aquest dimecres, en la trobada s'han posat les bases del "treball coordinat" que es farà a cada municipi, al Consell de Mallorca i al Parlament, amb la idea conjunta de "seguir defensant les polítiques de progrés, l'escut social i l'estat del benestar que estan en el nucli de l'ideari socialista", en paraules de la portaveu socialista al Consell de Mallorca, Catalina Cladera.

Així, Cladera ha reafirmat "la importància de treballar coordinadament" perquè a través del treball de les agrupacions a cada municipi "es pugui percebre el contacte directe amb els problemes de la ciutadania" i, d'aquesta manera "defensar a les institucions allò que realment preocupa a la gent".

Els socialistes han presentat un pla d'acció Mallorca 2023-2027, que contempla accions formatives, comunicatives i de mobilització política, que "permetrà dotar d'eines a totes les agrupacions per afrontar la legislatura", ja sigui en responsabilitat de govern municipal, com en l'oposició.

El pla és la fulla de ruta pels pròxims quatre anys i "promou el diàleg i el treball conjunt entre comunitat pública i els socialistes". A més, el pla replica, en part, el funcionament de les conferències polítiques que han estat "part fonamental" en el procés de confecció del programa electoral de Mallorca i de Balears.

Sobre això, Cladera ha recordat que en les institucions que el PSIB és l'oposició, té "un paper i una responsabilitat com a mur de contenció de l'extrema dreta del PP i Vox" que, ha assegurat, han de "exercir de cara a les persones que han confiat en els socialistes però també per aquelles que no els han votat".

D'altra banda, ha fet referència a que en dos mesos el Consell de Mallorca "ja ha demostrat el seu desconeixement de la realitat i el sectarisme en les seves decisions, com es demostra en els casos de l'anunci de la retirada del carril Bus-VAO, l'eliminació del límit de 80 km/h a la Via de Cintura, o la renúncia a la gestió de fons europeus per finançar infraestructures i programes socials de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS)".

Són exemples del Consell, ha argumentat Cladera, que "es poden traslladar també a la gestió del Govern, en temes com l'eliminació del requisit de la llengua catalana als funcionaris de la sanitat pública, la judicialització de la llei estatal d'habitatge, o la modificació de la política fiscal amb l'eliminació de l'Impost de Successions i Donacions" que, ha incidit, "farà renunciar a Balears a uns 500 milions d'euros d'ingressos durant els pròxims quatre anys".

En aquest sentit, la portaveu socialista ha opinat que són temes que "fan imprescindible" que la seva formació inicï "el treball actiu d'oposició, des del primer moment de la legislatura". "Són polítiques de dretes que van dirigides a perpetuar els privilegis de qui més tenen i que, per tant, engrandiran la bretxa de la desigualtat a Mallorca, i això els socialistes ho haurem de combatre", ha conclòs Cladera.

.

Tags

Categoría

Illes Balears