• dilluns 5 de juny del 2023

Els socis del Pacte al Consell de Mallorca tracten aquest dijous la polèmica pel patrocini de Son Moix

img

PALMA, 17 Ago.

Els socis del Pacte al Consell de Mallorca es reuneixen aquest dijous per intentar tancar la crisi desencadenada pel patrocini de Son Moix després de la fallida trobada de dimarts que no va arribar a celebrar-se per l'absència de la presidenta insular.

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ha convocat d'urgència per a aquest dijous a les vicepresidentes de la institució, Bel Busquets i Aurora Ribot, després que els dos socis del PSIB al govern de la institució --MÉS per Mallorca i Unides Podem-- mostressin el seu descontentament i exigissin la presència de Cladera per abordar la problemàtica.

La crisi va esclatar la setmana passada després de l'acord al si de la Fundació Mallorca Turisme per finançar amb 1,8 milions d'euros el canvi de denominació de Son Moix com a Visit Mallorca Estadi com a eina de promoc ió turística.

Hores abans de la reunió del patronat, tant des d'Unidas Podemos com des de MÉS per Mallorca ja van avançar que votarien en contra, com finalment van fer, d'aquest acord en considerar que promou la massificació i que va en contra dels criteris de sostenibilitat turística, així com dels acords de governabilitat de Raixa.

Després de l'acord, els socis van reclamar una reunió del Pacte acusant Cladera, a més, d'haver negociat el conveni amb el PP ia l'esquena.

El coordinador de MÉS, Lluís Apesteguia, va advertir al PSIB que "o es governa amb MÉS o amb el PP", mentre que des de Podem Mallorca es rebutjava que les polítiques de promoció "les decidís el PP".

Dijous passat, la presidenta insular, no obstant, va desmentir "rotundament" que la negociació s'hagués dut a terme a esquena dels socis i va defensar el patrocini com una "bona acció".

En aquest context, el Pacte tenia previst reu dimarts, però la reunió no va arribar a celebrar-se per l'absència de la presidenta Cladera, la presència dels quals és exigida pels socis per abordar la qüestió.

Aquest dimecres, des de MÉS per Mallorca han fet pública la carta que han dirigit Cladera exigint que revoqui l'acord i destini els 1,8 milions d'euros a la promoció de l'esport ia ajudar tots els clubs de l'illa.

Notícies més vistes Avui