Els taxistes recolzen la llei del PSIB per regular el sector i mostren el seu enfadament per la "lentitud descomunal" del Govern.

Els taxistes recolzen la llei del PSIB per regular el sector i mostren el seu enfadament per la

Asseguren que Uber "no respecta" els 30 minuts previs de contractació i que "el Govern ho sap"

PALMA, 11 Des.

El president de l'Associació Sindical d'Autònoms del Taxi de Mallorca-Pimem, Biel Moragues, ha expressat el suport del sector a la proposició de llei del PSIB que es debatrà aquest dimarts en el ple del Parlament per regular els taxis i els VTC a les Balears, alhora que han criticat la "lentitud descomunal" del Govern en aprovar una nova normativa.

Així s'ha expressat Moragues aquest dilluns en una roda de premsa juntament amb el president de l'Agrupació Empresarial d'Autotaxis i Autoturismes de Balears-CAEB, Antoni Bauza, i la presidenta de l'Associació de Taxis de la Part Forana, Mari Carmen Navarro.

Moragues ha assenyalat la necessitat de "conscienciar de que el problema que es pot generar en dos o tres mesos és d'una gravetat absoluta" i ha lamentat la "lentitud" del Govern. "S'han perdut cinc o sis mesos de temps que s'haguessin pogut amortitzar amb un decret llei que hagués servit de tallafoc per tranquil·litzar la gent", ha considerat.

"Fins aquí hem arribat, el taxi ha de millorar però necessitem que l'administració faci les normes necessàries per ser més eficients", ha dit Moragues.

Des del sector del taxi han mostrat la seva preocupació per la possible retirada dels 30 minuts previs de contractació de VTC, una mesura que han assegurat "no es respecta" i que "el Govern sap que no es compleix". La proposició del PSIB planteja mantenir aquesta antelació mínima a les Balears.

El president de l'Agrupació Empresarial d'Autotaxis i Autoturismes de Balears-CAEB, Antoni Bauza, ha informat que un gabinet d'investigadors privats "ha constatat que els 30 minuts previs de contractació d'Uber no es compleixen".

Així, ha assenyalat que ho van denunciar al servei d'inspecció de transports i que no han obtingut resposta. Per això, ha explicat que quan es van assabentar que la possibilitat que el Govern eliminés la mesura es van posar "nerviosos". "No ens ha agradat l'actitud del Govern", ha afegit.

En aquest moment, les Balears estan pendents que el Tribunal Constitucional es pronunciï sobre la seva legislació, perquè el Suprem va elevar una qüestió d'inconstitucionalitat sobre la norma illenca -Decret Llei 1/2019-.

El Suprem plantejava que l'antel·lació mínima exigida podria suposar una vulneració de l'article 38 de la Constitució sobre la llibertat d'empresa en el marc de l'economia de mercat. Per aquest motiu, el Govern havia plantejat suprimir els 30 minuts d'antel·lació mínima -cosa que els taxistes han titllat de "provocació"--, però la setmana passada va decidir mantenir-ho a l'espera del pronunciament del Constitucional.

Per tot això, aquest dimarts una representació del sector del taxi anirà al Parlament per donar suport a la proposició socialista, que confien que sigui "el més consensuada possible" pels diferents grups polítics. A més, han indicat que la mesura "té el suport de Vox".

Tags

Categoría

Illes Balears