• divendres 31 de març del 2023

Els treballadors d'informatius d'IB3 retiraran les demandes de cessió il·legal quan es produeixi la internalització

img


PALMA, 18 Oct.

Els treballadors dels informatius d'IB3 retiraran les demandes de cessió il·legal quan es produeixi la internalització a l'ens, segons ha informat aquest dimarts el comitè d'empresa.

Segons han detallat en un comunicat, el Tribunal Superior de Justícia de les Balears (TSJIB) ha homologat l'acord signat el passat dia 7 pel comitè d'empresa, la direcció i Dalton per garantir l'increment salarial del 6,46% a canvi del compromís de la majoria dels treballadors de retirar les demandes per cessió il·legal.

Així, aquest desestiment no es farà efectiu fins que no es produeixi la internalització dels treballadors subcontractats el febrer de 2023. A canvi d'aquest desestiment IB3 i Liquid retiraran els seus recursos al Tribunal Suprem contra la sentència favorable als treballadors del TSJIB .

A més, s'assoleix una clàusula penal segons la qual si a la nòmina de desembre no s'inclogués l'increment del 6,46%, Dalton hauria de pagar la totalitat de l'increment des d'abril, més un 10 per cent d'interessos de demora. D'altra banda, aquesta pujada del 6,46% des del desembre no impedirà als 200 treballadors beneficiar-se dels increments salarials que es pactin a partir de l'any que ve per a la plantilla de l'ens.

En aquests moments hi ha 145 dels 148 demandants per cessió il·legal que ha signat aquest compromís de retirada de demandes, cosa que representa el 98 per cent del total.

Segons han destacat, gràcies a la mobilització i unitat dels treballadors, quan s'apliqui aquest acord s'haurà aconseguit un augment salarial del 17 per cent en dos anys per als treballadors subcontractats, si bé afegeixen que aquests augments "no són suficients per compensar la pèrdua de capacitat adquisitiva que han patit des de l'any 2005, que és del 30% actualment".

Així mateix, afegeixen que tampoc resol les diferències salarials que existeixen en les mateixes categories, ni les bretxa salarial amb els treballadors que van ser contractats des de l'inici de la cadena.

XOX

Notícies més vistes Avui