• dijous 2 de febrer del 2023

Els treballadors de Ports IB faran vaga el 2 d'octubre per demanar una pujada salarial

img

PALMA, 19 Set.

Els treballadors de Ports IB han decidit que faran vaga total el proper 2 d'octubre i parcials cada divendres amb l'objectiu de reclamar una pujada salarial.

Segons han confirmat aquest dilluns des d'UGT, el 85% dels empleats dels ports de les Illes han votat a favor d'aquestes aturades en un procés que ha durat quatre dies.

En concret, la delegada d'UGT a Ports IB, María Sánchez, ha explicat que cobren sous un 27% més baixos que la resta dels companys. "No podem cobrir vacants i baixes perquè la gent no vol treballar perquè cobrem menys", ha subratllat.

Sánchez ha subratllat que el 76% dels treballadors cobra menys de 18.000 euros bruts a l'any. A més, ha explicat que aquesta pujada salarial només suposaria destinar un 3% dels ingressos de Ports IB. "No tindríem sous enormes però almenys serien més dignes que ara", ha indicat.

Amb tot, des d'UGT confien que el conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí, accedeixi a reunir-se amb el comitè d'empresa per cercar una solució ja que aquests treballadors depenen de la Conselleria.

Notícies més vistes Avui