• divendres 31 de març del 2023

Els treballadors del transport TIB tindran un increment salarial d'un 12% fins al 2024.

img

CCOO i UGT celebren la signatura del conveni col·lectiu, que tindrà una vigència de tres anys

PALMA, 20 Jul.

El sector de carretera de la FSC-CCOO Balears i FeSMC-UGT han signat, aquest dimecres, el conveni col·lectiu del Transport Regular de Viatgers per carretera TIB, que tindrà una vigència de tres anys i contempla pujades salarials que pot oscil·lar entre un 10,5% i un 12%.

En una nota de premsa, CCOO i UGT han indicat que després de deu reunions, amb una "pujada generalitzada" als combustibles per la crisi energètica, "més la ruptura de negociacions" del V Acord per a l'Ocupació i la Negociació Col·lectiva (AENC), "la negociació no avançava i es pronosticava el seu encallament atesa la seva dilatació, el seny, la responsabilitat i sobretot, mantenir la pau social davant l'escenari tan difícil" que ha acabat amb la signatura del conveni.

ant l'acord, els sindicats han explicat que s'aconsegueix corregir alguns elements que generaven interpretacions diverses en matèria de jornada, a l'hora de l'inici i la finalització de la jornada als centres de treball.

"La realització de l'horari diari continuat s'ha de realitzar de forma única i permanent i es considera una condició del contracte de treball, així consta a l'article 25 de l'actual conveni, i es mantindrà de la mateixa manera”, han indicat.

A més, s'estableix que, a voluntat del treballador, aquest pugui triar el centre o la base de treball que disposi l'empresa, en funció de la seva residència.

Igualment, s'ha assolit un acord perquè la plaça vacant que es produeixi a qualsevol empresa del sector, ocupada per un treballador fix ordinari, sigui ocupada pel treballador fix discontinu més antic.

Quant a l'increment salarial, el 2022 serà de 4% per a tots els conceptes retributius a efectes retroactius a l 1 de gener de 2022. El 2023 serà d'un 3,5% per a tots els conceptes retributius, incloent-hi una clàusula de revisió salarial, calculat amb l'IPC, des del 31 de desembre del 2022 al 31 de desembre del 2023. Així mateix, el 2024, l'increment serà del 3% per a tots els conceptes retributius, més la clàusula de revisió del 2023.

Notícies més vistes Avui