Notícies Balears.

Notícies Balears.

Els USAE exigeixen controls d'accés a Son Espases per frenar els robatoris i les confrontacions verbals.

Els USAE exigeixen controls d'accés a Son Espases per frenar els robatoris i les confrontacions verbals.

Asseguren que l'últim episodi ha ocorregut aquesta nit, quan a un professional li han robat la cartera i el cotxe

PALMA, 3 d'abril.

Unió Sindical i Tècnics Sanitaris (USAE) ha exigit la instal·lació de controls d'accés a l'Hospital Universitari Son Espases "davant dels continus robatoris i confrontacions verbals que es venen produint des de fa un any".

En un comunicat, el sindicat ha recordat la seva "insistència", a través del registre de diverses comunicacions de riscos laborals, per demanar a la Gerència de l'hospital que adopti mesures que salvaguardin la integritat i seguretat dels professionals del centre hospitalari.

Al respecte, han manifestat que en els últims mesos els professionals han estat víctimes de robatoris als armaris, "una situació que es remet als magatzems de bugaderia, on també ha estat sostreta roba de llit".

L'últim episodi ha ocorregut aquesta nit, segons l'USAE, quan a un company li han robat el cotxe després d'accedir als vestuaris i robar-li la cartera i les claus.

Per tot això, han opinat que les mesures que ha d'establir l'Hospital passen per tancar els accessos --excepte urgències d'adult i infantil-- entre les 23.00 i les 06.30 hores, o el control de l'accés a l'interior de l'edifici de aquelles persones que no siguin pacients, acompanyants o familiars del pacient, entre altres.

La Llei de Prevenció de Riscos Laborals estableix que l'empresari ha de posar en marxa les mesures que siguin necessàries per garantir la seguretat i salut dels seus professionals. Per això, aplaudim les actuacions establertes per la Gerència, però considerem que a aquestes s'ha de sumar la instal·lació de controls d'accés a les zones de treball, vestuaris i magatzems, de manera que els professionals comptin amb una targeta personal per poder entrar i evitar que ho facin persones aliènes a les plantilles," ha indicat el delegat de prevenció de l'USAE a l'Hospital Son Espases, Alejandro Juan Alonso.