• dimecres 7 de juny del 2023

Els usuaris de l'EMT de Palma puntuen el servei amb un 8,6 sobre 10, un 0,1% més respecte del 2021

img

   És la nota més alta de l'última dècada

Ago.

    Els usuaris de l'Empresa Municipal de Transports (EMT) de Palma han puntuat el servei amb un 8,6 sobre 10, fet que suposa un 0,1 per cent més respecte als resultats obtinguts en 2021 --que van avaluar el servei del 2020-- i la xifra més alta de l'última dècada.

   Així ho ha explicat aquest dijous en roda de premsa el regidor de Mobilitat Sostenible, Francesc Dalmau, que ha detallat que, per obtenir aquests resultats, s'han realitzat 622 enquestes a peu de parada, sumades a les 225 visites de clients misteriosos, "que es fan passar per usuaris", als busos de l'EMT. Les preguntes es van fer a la tardor del 2021.

   Entre les valoracions realitzades, els clients han tingut en compte l'amabilitat, la freqüència del bus, la il·luminació, la informació que ofereix el conductor, l'oficina o les parades , la neteja del vehicle, així com la comoditat amb el soroll, la seguretat, els seients disponibles o la temperatura. La nota mínima va ser un 7 i la màxima, d'un 9,8. En el cas dels clients misteriosos, van avaluar la neteja de les parades, informació de les mateixes, il·luminació, panell electrònic, identificació del vehicle, neteja exterior i interior del bus, mesures COVID, si el bus es para bé, comoditat de la pujada, del trajecte i de la baixada, temperatura, volum del sistema danunci de la parada, seguretat o la rampa. Així, es va obtenir una puntuació màxima de 10 i mínima de 6,6. Preguntat per l'aplicació de les mesures d'estalvi energètic anunciades pel Govern central, el regidor ha assenyalat que, de moment, la EMT no pot complir "de forma fefaent" de ser un espai energèticament sostenible, ja que, al marge de l'aire condicionat, s'han de portar les finestres obertes per seguretat higiènica.

   "Mentre no superem l'obligació de tenir l'interior airejat no podem complir ser un espai energèticament sostenible”, ha comentat Dalmau.

Notícies més vistes Avui