• dimarts 6 de juny del 2023

Emaya buida 8.000 papereres al dia i recull 27.900 metres cúbics de residus durant els tres mesos d'estiu

img

PALMA, 8 Set.

Emaya ha realitzat aquest estiu una mitjana de 8.000 buidatges diaris de papereres a Palma , recollint un total de 27.900 metres cúbics de residus durant els tres mesos d'estiu, segons dades presentades aquest dijous per l'Ajuntament.

Segons ha explicat el consistori en una nota de premsa, el servei de buidatge de papereres és un dels que més es reforcen a l'estiu. Cada dia es buiden totes les papereres en horari de matí, ia les zones comercials com Sindicat, Sant Miquel o Jaume II, entre d'altres, es buiden dues vegades.

Durant l'estiu aquest servei es repeteix per les tardes de dilluns a dissabte als eixos prioritaris i punts de major afluència de persones. Els diumenges i festius hi ha cinc rutes de buidatge al matí i dues a la tarda. D'aquesta manera, les papereres amb més ús arriben a buidar-se quatre vegades al dia.

En conjunt, el servei fa una mitjana de 8.000 buidatges diaris de papereres, recollint 450 m3 de residus; 56.000 buidats a la setmana, fins a un total de 276.000 entre el juny i l'agost.

Aquesta és una de les actuacions del pla estival de reforç de la neteja, el balanç de la qual ha presentat aquest matí el president d'Emaya, Ramon Perpinyà. El reforç continua durant el setembre i l'octubre.

Una part important d'aquest reforç es concentra a Platja de Palma per ser la zona més estacional. En aquesta àrea pràcticament es dupliquen els recursos humans a l'estiu, passant de 18 a 35 persones, amb 15 vehicles de diferent tipus.

Els carrers principals i de més ús turístic tenen un servei de neteja diària; entre elles, Emaya ha destacat el passeig marítim de la Platja de Palma pel volum de feina que implica. Els carrers secundaris tenen aquest servei tres dies a la setmana.

La neteja amb vehicles amb aigua, per part seva, ha comptat amb 20 equips a tota la ciutat. Així mateix, s'han dotat serveis extraordinaris per a 313 festes i esdeveniments diversos, i s'han realitzat neteges a zones de bany que no compten amb concessionària responsable del servei, com el Molinar, Cala Gamba, Cala Nova, Es Carnatge o el Penyó. p>

També s'ha reforçat la neteja de contenidors, multiplicant per dos o per quatre les freqüències de neteja segons les necessitats. Això ha suposat més de 30.000 neteges de contenidors. A més, a tota la ciutat s'han duplicat els operaris que treballen els diumenges al matí, passant de 20 a 40.

Segons Emaya, això ha suposat una reducció del 33,5% de les queixes per qüestions de neteja.

Notícies més vistes Avui