Emaya recull una mitjana de 98 tones de brossa al dia a Platja de Palma en una operativa que durarà fins a octubre.

Emaya recull una mitjana de 98 tones de brossa al dia a Platja de Palma en una operativa que durarà fins a octubre.

PALMA, 29 d'agost.

Emaya ha recollit de mitjana aquest estiu 98 tones de brossa a Platja de Palma al dia en un operatiu que durarà fins a octubre i que ha incrementat la seva plantilla en 170 operaris.

El regidor de Medi Ambient, Llorenç Bauzá, ha explicat aquest dimarts, en declaracions als mitjans, que entre els hotels i vies de la zona, es recullen cinc tones d'envasos, nou de vidre, deu de rebuig i la resta dels abocaments de papereres.

Amb més detall, ha afirmat que s'ha incrementat el servei de neteja i buidatge dels contenidors i papereres, ampliant els punts on dipositar els residus.

Aquest reforç a Platja de Palma respon a una "reivindicació històrica" de la indústria hotelera i els veïns. A més, la zona formarà part del "pla de xoc" anunciat recentment per l'alcalde de Palma, Jaime Martínez, i que, segons Bauzá, "haurà acabat al desembre" al barri.

D'altra banda, atès el volum de residus que s'eliminen a la zona, el regidor ha assegurat que des de l'àrea de Civisme de la regidoria "s'està treballant per dur a terme campanyes de sensibilització".

En relació al balanç sobre els estralls de la tempesta d'aquest diumenge, Bauzá ha assenyalat que des d'Emaya "van començar a actuar des del primer moment amb un operatiu d'unes 30 persones", i ha afirmat que aquest dimarts "Palma pràcticament ha tornat a la normalitat", tot i que ha reconegut que dilluns "hi havia molt treball a fer".

Dins de les tasques per a la tempesta destaquen la col·locació dels contenidors volats pel vent, la recollida de bosses del sòl i de branques i arbres caiguts.

Quant al col·lector per a l'abocament d'aigües residuals de les platges de la Badia de Palma, ha admès que la seva actuació "no ha estat suficient" i que tenen "una tasca política de reclamar les inversions" que permetin "tenir dos dipòsits més i evitar els vessaments".

No obstant això, ha recalcat el fet que aquest dilluns "ja es va posar la bandera verda en una de les platges" i aquest dimarts "s'ha posat en totes".

Tags

Categoría

Illes Balears