Embargat a Eivissa un megaiaia dins d'una operació internacional contra el blanqueig de capitals.

Embargat a Eivissa un megaiaia dins d'una operació internacional contra el blanqueig de capitals.

IBIZA, 1 d'agost.

Agents de Vigilància Aduanera de l'Agència Tributària i la Unitat de Drogues i Crim Organitzat (Udyco) de la Policia Nacional han realitzat a Ibiza una operació contra el blanqueig de capitals, embargant un 'superyate' juntament amb les autoritats judicials i policials franceses.

Segons ha informat la Policia Nacional aquest dimarts en nota de premsa, l'embargament s'inclou en el marc d'una operació de cooperació europea d'investigació contra el blanqueig de capitals el origen del qual era un presumpte delicte fiscal comès a França.

L'operació a Espanya va començar a mitjans de juliol amb l'autorització judicial d'entrades i registres en una nau industrial, una vila de luxe per la qual es pagaven 20.000 euros mensuals de lloguer i un 'superyate'.

Les actuacions, sol·licitades per les autoritats judicials franceses, van culminar amb l'embargament de l'embarcació, que es trobava ancorada a Cala Jondal (Ibiza), així com amb la incautació de documentació de rellevància per a la investigació, relacionada amb empreses creades per a fins il·lícits.

L'embarcació embargada, de 40 metres d'eslora i valorada en prop de sis milions d'euros, va ser aprehesa per la patrullera 'Colimbo' del Servei de Vigilància Aduanera i ja ha estat posada a disposició judicial com a efecte d'un presumpte delicte de blanqueig de capitals.

Les investigacions han estat declarades secretes i continuen obertes, no descartant-se noves actuacions.

Tags

Categoría

Illes Balears