Emergències activa l'IG1 del pla Meteobal a Mallorca, Eivissa i Formentera per pluges i tempestes.

Emergències activa l'IG1 del pla Meteobal a Mallorca, Eivissa i Formentera per pluges i tempestes.

PALMA, 19 Set.

El Servei d'Emergències de les Illes Balears ha activat l'Índex de Gravetat 1 (IG1) del pla Meteobal a Mallorca, Eivissa i Formentera davant de l'episodi de pluges i tempestes que està afectant l'arxipèlag.

Així ho ha comunicat en un missatge a la xarxa social X, recollit per Europa Press, en el qual indica que en el cas de Menorca s'ha activat l'IG0.

Cal recordar que l'IG1 contempla la possibilitat que es produeixin fenòmens adversos en zones localitzades que poden ser ateses pels mitjans disponibles a les zones afectades, però que requereixen un seguiment supramunicipal, mentre que l'IG0 s'activa davant de fenòmens adversos observats que es puguin considerar com a incidents locals menors i controlables mitjançant una resposta local ràpida, sense que es produeixin danys.

Des de les 14.00 hores, Eivissa i Formentera estan en alerta taronja per pluges que poden acumular fins a 40 litres per metre quadrat en una hora fins a les 07.59 d'aquest dimecres. En el cas de Mallorca, l'alerta s'activarà a les 17.00 hores i estarà activa fins al migdia del dimecres. L'AEMET també manté actius avisos grocs per tempestes.

Tags

Categoría

Illes Balears