• dimecres 30 de novembre del 2022

Empleada de Son Espases acusada d'accedir a l'historial clínic d'una companya: "Vaig saber la seva malaltia el dia que va demandar"

img

PALMA, 13 Jul.

Tres treballadores de l'Hospital Universitari Son Espases acusades de accedir a l'historial clínic d'una companya sense el seu consentiment han defensat que entrar en els historials dels pacients és una de les funcions habituals que fan a causa del seu lloc de treball.

De fet, una d'elles ha assegurat , durant el judici a l'Audiència Provincial de Balears, que es va assabentar de la malaltia que patia la seva companya el dia que aquesta va demanar. "Em vaig assabentar de la seva malaltia el dia que va posar la demanda", ha assenyalat.

La Fiscalia sol·licita tres anys i tres mesos de presó per a cadascuna d'elles per un delicte de descobriment i revelació de secrets . A més, demana una multa de 21 mesos per import de vuit euros diaris, així com una indemnització de 6.000 euros en concepte de dany moral.

Els fets jutjats suposadament van passar entre el 2017 i el 2018. La víctima havia treballat prèviament com a zeladora a l'hospital Son Dureta, però després d'un control de salut laboral li va ser diagnosticada una malaltia amb què va necessitar tractament mèdic i psiquiàtric.

Quan es va reincorporar al seu lloc de treball, el Ministeri Fiscal relata com va ser reubicada en altres labors a Son Espases a causa de la seva malaltia. La dona no ho va dir en cap moment a les seves companyes malgrat les preguntes "insistents" pel seu canvi laboral.

Tot i això, les tres encausades van accedir al seu llistat de cites mèdiques per descobrir informació relativa al seu estat de salut, sosté el fiscal. En cap moment, van comptar amb la seva autorització. XOX

Notícies més vistes Avui