• dimecres 7 de juny del 2023

Empresari d'un bar de Palma assegura que un policia local li va demanar diners per arreglar la llicència

img

Altres propietaris denuncien "freqüència excessiva" d'agents al seu local per obligar-los a tancar abans

PALMA, 26 Oct.

Un propietari d'un negoci d'oci nocturn de Palma ha assegurat, aquest dimecres durant el judici pel cas Cursach, que un policia local li va demanar diners per arreglar la llicència.

< p> Durant la seva declaració com a testimoni en el judici que se celebra a la Secció Primera de l'Audiència Provincial de Balears, ha assenyalat que tenia problemes amb els seus permisos i un policia, que ha identificat com a Miguel Estarellas, li va dir: "Amb diners , això es podria arreglar".

Cal recordar que l'agent Estarellas va morir abans del judici, de manera que la resta de les parts han declinat preguntar al testimoni.

Prèviament, els propietaris d?un bar de Palma han assegurat que un policia local prenia copes sense pagar. Davant preguntes del Ministeri Fiscal, un dels testimonis ha justificat que permetia aquest comportament perquè "estava 'acollonit' per les seves formes i la seva pressió". En concret, ha detallat que el policia venia de paisà, però desconeixia si estava en horari de treball. van cessar "perquè tenien els requisits que exigien". Tot i tenir llicència d'obertura fins a les tres de la matinada, l'interrogat ha explicat que tancava a la una perquè "em deien que era el que havia de fer".

El fiscal Tomás Herranz li ha indicat si no sabia que era una zona declarada com acústicament contaminada, i el testimoni ha assegurat que en aquests anys ja no ho era. Més endavant ha relatat un esdeveniment quan era propietari de La Bodeguita juntament amb la seva dona, quan aquesta netejava el local després de tancar.

Segons les seves paraules, un agent, que ha identificat com Gabriel Mayol, va aixecar la persiana i va començar a preguntar a la seva dona per coses "estranyes" com quant trigava a netejar o per què no posava l'aire condicionat. "M'hi vaig enfrontar i vaig discutir fort, vaig pensar que acabaria molt malament però simplement se'n van anar", ha afegit.

La seva dona ha coincidit en el relat i recalcat que la freqüència tant de Mayol, per a qui la Fiscalia demana nou anys i sis mesos de presó, era "excessiva" al seu local.

Anteriorment, un altre empresari, expropietari d'un local d'oci nocturn del Passeig Marítim de Palma, ha assenyalat l'"assetjament setmanal" dut a terme per la Patrulla Verda sobre el seu establiment.

En el judici que se celebra a la Secció Primera de l'Audiència Provincial de Balears, el testimoni, que era copropietari de un local competència del Grup Cursach al Passeig Marítim, ha atribuït la tensió al fet que "no podien suportar que amb la seva grandesa" li fessin competència.

"El monopoli se li trencava. No suportaven que portéssim gent i que es divertís més. Havien de matar això”, ha assegurat, per després relatar un enfrontament amb el director general del Grup Cursach, Bartolomé Sbert, en què suposadament va patir amenaces.

El motiu, segons les seves paraules, va ser la denúncia a uns autocars del Grup Cursach davant de la porta de Tito's. "Em va dir 'tu m'has parat l'autocar? Molt bé, demà parlem'. L'endemà hi va haver dos autocars i van aconseguir els permisos en 24 hores, una cosa rara aconseguir-ho tan ràpid", ha asseverat. >

L'empresari ha indicat que va treballar al local Level, que més tard seria Divino, des del 2007 fins al 2015 quan va haver d'anar-se'n perquè "no hi havia diners". Entre llàgrimes, ha confessat que la seva sortida va ser "molt traumàtica" ja que ho va perdre "tot", fins i tot va haver de tornar a casa del seu pare amb 50 anys.

Notícies més vistes Avui