Notícies Balears.

Notícies Balears.

En català: Registren les propietats d'un diputat de l'AfD a Mallorca per un cas de presumptes suborns i blanqueig de capitals.

En català: Registren les propietats d'un diputat de l'AfD a Mallorca per un cas de presumptes suborns i blanqueig de capitals.

El Parlament d'Alemanya ha retirat aquest dijous la immunitat al diputat del partit d'ultradreta Alternativa per Alemanya (AfD) Petr Bystron, les propietats del qual a Berlín i Mallorca seran registrades en el marc d'un cas de presumptes suborns i blanqueig de capitals. Així s'ha sabut després que el Parlament d'Alemanya hagi retirat la immunitat al diputat a mesura que avancen les investigacions en contra dels seus llaços amb Rússia i d'haver acceptat suposadament diners d'una xarxa vinculada a Moscou.

La presa d'aquesta mesura ha facilitat a les autoritats realitzar els registres pertinents en diverses de les seves propietats a Baviera, al sud del país, segons han informat fonts properes al cas al diari alemany 'Die Welt'.

A més, la Policia estatal de Baviera ha dut a terme una sèrie d'operacions a la mateixa oficina del diputat a la seu del Bundestag, nom amb el qual es coneix la Cambra Baixa del Parlament alemany.

D'altra banda, la Fiscalia de Munic ha puntualitzat que les seves propietats seran registrades no només a l'estat federat, sinó també a Berlín i a Mallorca en el marc d'un cas de presumptes suborns i blanqueig de capitals. En total, uns 70 agents s'han vist implicats en les operacions realitzades a Munic, tal com ha especificat l'entitat.

Un portaveu ha detallat que s'han confiscat documents i dades, que ja han estat assegurats i seran "avaluats de forma exhaustiva per trobar proves que puguin incriminar o exculpar" a Bystron, que era un dels principals candidats de l'AfD per a les eleccions europees juntament amb Maximilian Krah, que també ha estat acusat de tenir vincles amb campanyes de desinformació prorusses.

Bystron ha estat acusat d'acceptar diverses sumes de diners a canvi d'entrevistes concedides a la xarxa Voice of Europe, considerada propera a Moscou. No obstant això, ha rebutjat aquestes acusacions en diverses ocasions.