• dimarts 6 de juny del 2023

En llibertat 'L'Ove', líder del clan dels Biscos de Son Banya

img

PALMA, 30 Ago.

El líder del clan dels Biscos, G.A.G, conegut com a 'L'Ove', ha sortit en llibertat aquest dimarts després de passar a disposició judicial. A la sortida dels Jutjats de Via Alemanya l'esperaven familiars i amics, que l'han rebut entre aplaudiments.

Cal recordar que l'home ha estat detingut dins un operatiu conjunt contra el narcotràfic a Son Banya, que completa una operació desenvolupada el juliol passat.

En detall, segons han informat des dels dos cossos policials, es tracta d'una actuació dins de l'operatiu Atlàntida-X Gemina, amb què el juliol passat van ser detingudes 28 persones . Ara han estat detingudes sis persones més, quatre homes i dues dones.

Els investigadors assenyalen quatre d'aquests detinguts com els suposats líders de l'organització, i amb el seu arrest es dóna per finalitzat l'operatiu conjunt. Se'ls imputen delictes de tràfic de drogues i pertinença a organització criminal.

En total, l'operatiu 'Atlántida-X-Gémina' ha comptat amb quatre fases d'explotació des del juny. Amb ella s'ha desmantellat una organització criminal dedicada a distribuir cocaïna a Son Banya. La trama estava encapçalada per dos clans coneguts, el clan 'Del Langa' i el liderat per 'El Ove', que presumptament dirigia més de deu punts de venda de cocaïna al poblat auxiliat per familiars.

Segons els investigadors, aquests punts de venda de droga estaven oberts 24 hores i tenien uns guanys superiors als 5.000 euros diaris.

L'operatiu va comptar amb més de mig centenar de registres domiciliaris, una trentena de ells al poblat de Son Banya. S'hi van intervenir diferents quantitats de cocaïna, haixix, plantes de marihuana, comprimits de kamagra i diners en efectiu, així com una pistola i un rifle.

Va ​​ser la batuda més gran duta a terme al poblat, amb al voltant de 200 agents de Policia Nacional i Guàrdia Civil. També es van produir registres a zones d'Inca i Llucmajor.

Notícies més vistes Avui