Endesa realitza un simulacre d'emergència a la central tèrmica de Cas Tresorer.

Endesa realitza un simulacre d'emergència a la central tèrmica de Cas Tresorer.

PALMA, 28 nov.

Endesa ha realitzat amb èxit un simulacre d'emergència a la central tèrmica de Cas Tresorer, al municipi de Palma, amb l'objectiu de comprovar l'eficàcia dels mitjans tècnics i humans en situació d'emergència.

Segons ha informat l'empresa aquest dimarts en un comunicat, aquest exercici tàctic forma part dels plans de prevenció i seguretat que realitza de manera periòdica a totes les seves instal·lacions de generació tèrmica a les Illes per prevenir incidents i saber com actuar de manera segura i efectiva en el cas de produir-se, minimitzant així el temps de resposta.

Els exercicis han consistit en la simulació de la detecció de fum a la sala de control per un vessament de gasoil a la zona de motors dièsel d'emergència del cicle 1, a més amb restes d'hidrocarburs abocats al sistema d'aigua corrent. El vessament de gasoil ha provocat un incendi i una gran núvol de fum que ha obligat a evacuar la sala de control de Cas Tresorer, passant el control al centre de control de Son Reus.

Amb aquestes pràctiques no només se subratlla el fet de disposar de mitjans i personal qualificat, sinó que és imprescindible comptar amb una bona planificació dels treballs i del sistema d'evacuació en casos d'emergència.

Aquests protocols d'actuació posen en valor el compromís d'Endesa per promoure la sensibilització i la conscienciació en matèria de prevenció de riscos laborals per minimitzar al màxim els efectes sobre la seguretat i la salut de les persones, tant de la plantilla d'Endesa com d'empreses col·laboradores.

Tags

Categoría

Illes Balears