• dilluns 5 de juny del 2023

Endesa recicla més de 7.000 tones de residus procedents de la xarxa elèctrica de Balears des de començament d'any

img

PALMA, 23 Ago.

Endesa ha aconseguit reciclar, el primer semestre de l'any, 7.051 tones de residus procedents de la xarxa elèctrica de Balears, amb l'objectiu de poder-los reutilitzar, totalment o parcialment, o que es puguin tractar en centres especialitzats per recuperar-los o transformar-los.

En nota de premsa, l'entitat ha detallat aquest dimarts que tenen a les Illes més de 18.000 quilòmetres de línies elèctriques, "de manera que quan es fan tasques de manteniment i millora es generen, inevitablement, residus".

Per tot això, la companyia ha apostat per l'economia circular com a base d'un model econòmic més sostenible, intentant aprofitar al màxim els recursos materials.

En aquest punt, han assenyalat que es recupera cablejat elèctric, bateries o acumuladors, alhora que es regeneren o donen nous usos als oli és minerals utilitzats en subestacions elèctriques i es reciclen o recuperen metalls o compostos metàl·lics.

El 2021 es van arribar a reciclar, de les tasques de manteniment de la xarxa de distribució, un total de 13.656 tones de residus, de les que 10,3 eren de paper i cartró, 15,2 de components d'equips i aïllants, 44 de fusta, 9,6 de vidre, 8,5 de coure, 11,1 d'alumini, 1,6 de plàstic, 48 ,3 de diferents tipus de cables, 243 de ferralla i més de 13.146 de residus de construcció i demolició.

Pel que fa als residus especials, 45,8 tones procedien d'oli dielèctric, 14,9 d'equips d'hexafluorur, 18,6 d'altres equips electrònics i cinc de comptadors electrònics.

Notícies més vistes Avui