• dimecres 7 de desembre del 2022

Entitats de Guàrdia Civil i Policia denuncien una campanya d'insults i odi per la mort d'un britànic a Magaluf

img

El mort és germà del 'rei del cànnabis medicinal' del Regne Unit, i l'autòpsia va concloure que la causa de la mort va ser una sobredosi

PALMA, 22 Ago.

La Unió de Guàrdies Civils (UnióGC) i el Sindicat Unificat de Policia (SUP) han anunciat una denúncia per injúries i calúmnies i delicte d'odi per la "persecució i campanya d'insults" contra el cos i un dels seus funcionaris arran de la mort d'un britànic a Magaluf (Mallorca) aquest estiu.

Segons han explicat fonts properes al cas, el succés va tenir lloc al juliol, quan Tobias White estava de vacances a Mallorca. Es tracta del germà de l'empresari Maximillian White, propietari d'un important negoci de cànnabis medicinal al Regne Unit.

La Guàrdia Civil va ser requerida en una discoteca de la zona de Punta Ballena, a Magaluf, per un incident entre un client (Tobias White) i els vigilants de seguretat. Pel que sembla, el turista havia intentat accedir al local sense samarreta i els vigilants l'havien fet fora.

Des de l'entorn dels agents han assegurat que aquests es van limitar a reduir l'home, i que aquest es mostrava molt violent i mostrava signes d'haver consumit substàncies estupefaents.

Segons aquestes fonts, posteriorment els sanitaris d'una ambulància desplaçada fins al lloc li van administrar un tranquil·litzant, inicialment per via oral i després per via intravenosa, en no fer-li efecte el primer. En aquest procés va entrar en parada cardiorespiratòria i va morir més tard a l'Hospital Son Llàtzer.

L'autòpsia va concloure que la causa de la mort va ser una sobredosi i no es van apreciar lesions significatives. Un Jutjat de Palma instrueix una causa per la mort del turista.

No obstant, des d'una pàgina web amb el nom 'Justícia per a Toby' i un compte d'Instagram --amb més de 415.000 seguidors a l'actualitat-- es va difondre que Tobias havia estat "assassinat per la Policia" per "no portar una samarreta" i s'acusava la Guàrdia Civil de racista. A l'esmentat compte a la xarxa social es va publicar una imatge d'un dels guàrdies civils i es demanava col·laboració per identificar l'agent, acusant-lo d'haver exercit una força excessiva contra el britànic.

A més, el germà del mort, Maximilian White, va fer declaracions en premsa responsabilitzant la Guàrdia Civil de la mort.

Per això, UniónGC i SUP, assessorats per l'advocat Eduardo Luna, han presentat una denúncia per calúmnies, vexacions i delicte de odi pel que consideren una campanya de desprestigi i insults cap a la Benemèrita i els funcionaris afectats. Des de l'entorn del guàrdia civil han rebutjat les acusacions de racisme, ja que les publicacions utilitzaven, entre d'altres, l'etiqueta #BlackLivesMatter.

d'un dels agents. La denúncia es dirigeix ​​contra els responsables dels perfils i la pàgina web des dels quals s'han difós les informacions.

En un comunicat, UniónGC i SUP han assenyalat que el guàrdia civil afectat “està rebent tota mena de vexacions i injúries" i que "la seva imatge s'està distribuint per multitud de mitjans posant de debò perill la seva integritat física i la dels seus familiars".

Les entitats han expressat el seu suport a aquest company i han defensat la seva actuació, afirmant, sobre la base de l'autòpsia, que "sota cap concepte l'arrestat havia estat agredit".

XOX

Notícies més vistes Avui