Notícies Balears.

Notícies Balears.

Entitats memorialistes, partits d'esquerra i sindicats ret homenatge a Aurora Picornell i les 'Roges' a El Molinar.

Entitats memorialistes, partits d'esquerra i sindicats ret homenatge a Aurora Picornell i les 'Roges' a El Molinar.

PALMA, 7 de gener.

Entitats memorialistes, partits d'esquerres i sindicats han rendit aquest diumenge un homenatge a Aurora Picornell i les 'Roges' a El Molinar, quan es compleixen 87 anys de l'assassinat d'aquestes sis víctimes de la Guerra Civil i la repressió franquista.

En l'homenatge a Aurora Picornell i les 'Roges del Molinar', que ha tingut lloc a les 12.00 hores, convocat pel Col·lectiu Aurora Picornell, el PCE i Esquerra Unida, han participat representants del PSIB-PSOE, com el senador José Hila; de Unides Podem, com la regidora de la formació a l'Ajuntament de Palma, Lucía Muñoz; i de MÉS per Palma, com la també regidora a Cort, Neus Truyol.

Els socialistes han manifestat en un missatge a X, recollit per Europa Press, que "sempre" estaran "amb la memòria històrica" i amb "la reivindicació dels drets de les víctimes de la repressió".

"L'homenatge a les 'Roges del Molinar', com cada any, ens recorda que som perquè van ser", han assenyalat per part d'Unides Podem també en un missatge a través d'aquesta xarxa social.

A més, han afegit que "front a l'amenaça del retrocés en la política de memòria democràtica i drets humans, cap pas enrere". "Veritat, justícia i reparació", han reivindicat.

Finalment, en aquest acte ha participat el secretari general de CCOO a Balears, José Luis García, qui ha dit que la lluita d'"Aurora Picornell i les seves companyes segueix donant llum a la classe treballadora". I representants de Memòria de Mallorca.

Al finalitzar l'acte d'homenatge a Aurora Picornell i les 'Roges del Molinar', s'ha dut a terme una ofrena floral a les pedres de la memòria (Stolpersteine) d'El Molinar.