• dimecres 30 de novembre del 2022

Entra en servei un nou avió medicalitzat amb base a Palma

img

PALMA, 9 Ago.

Un nou avió medicalitzat Beechcraft B250 amb base operativa a Palma de Mallorca ha entrat en servei recentment. L'aeronau, de l'operador Babcock, completa l'operatiu sanitari aeri del Servei de Salut de les Balears (IBSalut).

El nou avió s'uneix a les dues aeronaus que ja operen a Eivissa (un helicòpter Bell 412EP medicalitzat i un altre de reforç) ia Menorca (un altre avió Beechcraft B250), segons ha informat en una nota de premsa Babcock.

Amb la incorporació d'aquest, Babcock Espanya assumeix la totalitat del servei de transport sanitari aeri de l'IBSalut . Babcock disposa de tripulacions amb coneixement del servei HEMS i de les infraestructures disponibles, ja que va estar operant a les Illes durant més de 15 anys.

A més, disposa de diversos centres de formació sanitària on ha implementat l'ús de simuladors dinàmics de desenvolupament propi en entorns reals de cabina assistencial d'helicòpters. A això se sumen, els projectes de desenvolupament en curs com són la telemetria en vol, l'assistència sanitària amb drones i el desenvolupament de projectes de realitat virtual/realitat augmentada.

Des que Babcock va tornar a assumir el servei de transport sanitari aeri de l'IBSalut el 2019, la companyia ha realitzat un total de 977 hores de vol i ha oferit una disponibilitat del 99,5%. Només des de començament del 2022, s'han realitzat un total de 299 missions d'emergència amb 282 pacients atesos.

Notícies més vistes Avui