• dilluns 5 de juny del 2023

Escola Catòlica demana al Consell de Mallorca ajudes per a famílies amb fills a l'etapa 2-3 a centres assistencials

img

PALMA, 31 Ago.

Escola Catòlica de Balears (ECIB) ha demanat aquest dimecres al Consell de Mallorca ajudes per a les famílies que tinguin els seus fills de 2-3 anys als centres assistencials, per evitar "discriminació" respecte a les que els tenen els centres d'educació infantil.

En un escrit dirigit a la presidenta del Consell, Catalina Cladera, la presidenta d'Escola Catòlica, Llúcia Salleras, ha advertit que la gratuïtat de 2-3 anunciada per a aquest curs escolar només es podrà fer efectiva en alguns centres, ja que molts en aquests moments estan en procés de reconversió.

Segons ECIB, en aquests moments veuen amenaçada la seva supervivència perquè, estant encara qualificats com a escoles bressol assistencials sense regulació, les famílies que matriculen els seus nens no tenen cap tipus d'ajuda.

p>

A l'escrit s'adverteix també que les places gratuïtes 2-3 que s'oferiran el curs 2022-23 no seran suficients perquè es puguin acollir totes les famílies, sinó que calcula que únicament se'n beneficiaran al voltant d'un 30 per cent. A més, la resta d'escoles bressol assistencials que no es reconvertiran i que estan pendents de regulació definitiva per part del Consell també queden fora de qualsevol tipus d'ajuts per a les seves famílies.

Salleras ha reivindicat que els centres assistencials proporcionen una ajuda per a la conciliació a les famílies treballadores i per això ha reclamat "solucions immediates perquè el Consell de Mallorca doni una resposta com més aviat millor".

Notícies més vistes Avui