• divendres 31 de març del 2023

Estaràs (PP) demana al Govern estudiar l'Estratègia Europea de Cures per millorar els serveis assistencials

img

PALMA, 8 Set.

L'eurodiputada balear del PP, Rosa Estarás, ha demanat aquest dijous al Govern central que estudiï les recomanacions de l'Estratègia Europea de Cures, aprovada al juliol al Parlament Europeu, per millorar els serveis assistencials.

Segons ha explicat la formació en nota de premsa, Estaràs ha assegurat que aquesta estratègia senti les bases per avançar cap a una Unió Europea amb un "sistema de cures accessibles, assequibles i de qualitat" que necessitarà una "inversió important".

"Una estratègia centrada tant en els cuidadors com en als receptors de cura i estableix les bases per avançar cap a una Unió Europea amb un sistema de cures accessibles, assequibles i de qualitat, un objectiu que només assolirem amb una inversió important”, ha emfatitzat.

A aquest sentit, Estaràs ha subratllat l a importància de les cures i ha lamentat que "moltes persones no hi tenen accés" i això "deriva en risc d'exclusió social, especialment per a persones amb discapacitat o malalties greus".

D'aquesta manera , l'eurodiputada ha ressaltat que la publicació de l'estratègia era "un pas necessari", perquè ja "era hora" que Europa col·loqués les cures "al lloc que mereixen".

"En el 80 per cent dels casos, aquestes cures les donen dones, per la qual cosa cal combinar aquesta estratègia amb la d'Igualtat de gènere i amb la de Discapacitat", ha proposat.

A més, ha recordat que és una iniciativa a proposta del Grup Popular Europeu després de ser anunciada per la presidenta de la Comissió Europea, Úrsula Von der Leyen, el 2020.

Per la seva banda, la portaveu del PP al Parlament Europeu, Dolors Montserrat, ha definit la nova llei com una "gran notícia" i ha destacat que significarà "un abans i un després en la millora dels serveis assistencials i en les condicions laborals i de conciliació familiar per als treballadors”.

Un cop publicada, per a cada recomanació establerta a l'Estratègia, la Comissió emetrà un informe detallat i, a més, seguirà supervisant l'evolució de les polítiques i recolzant les reformes i la inversió en relació amb les cures a través del finançament disponible de la UE.

Notícies més vistes Avui