Notícies Balears.

Notícies Balears.

Estarellas defensa que el Govern compleix amb tots els preceptes en matèria de memòria democràtica.

Estarellas defensa que el Govern compleix amb tots els preceptes en matèria de memòria democràtica.

PALMA, 14 de maig.

La consellera de Presidència i Administracions Públiques, Antònia Estarellas, ha defensat aquest dimarts que l'Executiu autonòmic, tot i que està prevista la derogació de la llei de memòria a instàncies de Vox, compleix amb tots els preceptes en aquesta matèria amb el manteniment de la coneguda com a llei de fosses.

En el debat d'una interpel·lació sobre aquesta matèria en el ple del Parlament d'aquest dimarts, Estarellas ha defensat que la llei de fosses és també una llei de memòria, per la qual cosa es continua donant compliment a les premisses que en aquest sentit dicten institucions com l'ONU.

Estarellas ha respost al diputat del PSIB Omar Lamín, que ha recordat que la llei de memòria, en tot cas, segueix vigent, per la qual cosa ha acusat a l'Executiu de no complir amb les seves obligacions. Lamín ha acusat a més la consellera de recolzar-se en un partit, en referència a Vox, que "justifica la repressió".

"No els va bé que el Govern es posi a treballar. Hem fet més del que van fer vostès en els últims anys", ha reivindicat.

El diputat socialista, d'altra banda, ha defensat que les polítiques de memòria són un deure i una obligació dels servidors i de les administracions públiques.

La consellera ha explicat que en virtut del quart pla de fosses en diversos indrets s'han recuperat 79 cossos. També ha afirmat que entén, en tot cas, que les associacions memorialistes s'oposin a la derogació, però ha insistit que el Govern no va en contra de cap resolució ni dels drets humans "ni té interès en caure en bons i mals".