Notícies Balears.

Notícies Balears.

Estarellas ressalta la reducció de 550.000 euros en alts càrrecs i reitera el seu compromís de complir el Pla de Fosses.

Estarellas ressalta la reducció de 550.000 euros en alts càrrecs i reitera el seu compromís de complir el Pla de Fosses.

PALMA, 15 Nov.

La consellera de Presidència i Administracions Públiques, Antònia Maria Estarellas, ha detallat aquest dimecres el pressupost del seu departament per al 2024, en què ha destacat la reducció de 550.000 euros en alts càrrecs i ha reiterat el seu compromís de complir amb el Pla de Fosses del 2024.

Estarellas ha comparegut a la Comissió d'Hisenda i Pressupostos del Parlament i allà ha concretat que la partida pressupostària de la seva Conselleria comptarà amb prop de 116,6 milions d'euros, un 21,7% més que el 2023.

En aquest pressupost es contempla un estalvi de 550.000 euros per la reducció de deu alts càrrecs en relació amb la configuració anterior de l'Executiu autonòmic.

Respecte al compliment del Pla de Fosses, ha manifestat que per al 2024 se li dotarà amb 1,3 milions d'euros per a l'exhumació i identificació de cossos, la creació d'un banc d'ADN per a les desaparicions forçades durant la Guerra Civil i la reforma del columbari del Cementiri de Palma, com a principals actuacions.

Presidència també disposarà dels 28 milions d'euros de Capitalitat que es destinaran, via Impost de Turisme Sostenible (ITS), a finançar projectes estratègics a les ciutats de Palma --20 milions-- i Eivissa --4 milions--, així com altres quatre milions per a l'illa de Menorca, en virtut de la Llei de Reserva de la Biosfera.

A l'hora de desgranar els comptes de la Conselleria per a l'any vinent, Estarellas ha explicat que l'àrea de Presidència gestionarà 3,3 milions d'euros, un 3 per cent menys que el 2023, mentre que la secretaria general augmenta en un milió la seva dotació fins arribar als 51 milions d'euros. D'aquests, 1,1 milions van destinats a subvencionar el Projecte Home i el Projecte Jove de l'entitat Projecte Home.

En aquest departament també s'inclou la gestió de l'ens públic de la Ràdio i Televisió de Balears, IB3, per al qual s'ha previst una partida de prop de 40 milions d'euros, inclosos els 1,9 milions per fer efectiu el procés d'internacionalització del personal.

Quant a la direcció general de Coordinació i Transparència, gestionarà una partida de 7,7 milions d'euros, amb els objectius de posar en marxa el funcionament de la Unitat Acceleradora de Projectes, que tindrà com a finalitat impulsar els projectes d'inversió assignats.

En matèria de Transparència, Bon Govern, Qualitat i Participació Ciutadana, ha destacat l'elaboració d'una nova Llei de Govern Obert i Qualitat, cosa que "representa un pas important cap a una administració més transparent i contribuirà a garantir que les activitats relacionades amb aquestes àrees s'ajustin a estàndards més alts de governança i servei públic".

((Hi haurà ampliació))