• dimarts 6 de juny del 2023

Eurodiputats del PSOE, PP i Vox s'embranquen per l'informe de l'Eurocambra sobre abusos a menors tutelades a Balears

img

BRUSSEL·LES, 25 Oct.

Eurodiputats del PSOE, PP i Vox han protagonitzat un nou enfrontament aquest dimarts a la Comissió de Peticions del Parlament Europeu en el marc del debat de l'esborrany de l'informe sobre la visita a Espanya per estudiar els casos d'abusos sexuals a menors tutelades a les Balears.

Després que l'eurodiputat socialista Iban García del Blanco hagi demanat no fer servir de manera partidista aquest informe per atacar el govern regional que dirigeix ​​la socialista Francina Armengol, els eurodiputats del PP i Vox han respost lamentant la manca de transparència i pràctiques obstruccionistes de les institucions a les Balears.

>

Així les coses, la parlamentària 'popular' Rosa Estaràs ha defensat que les missions no són per criticar cap govern, mentre que Hermann Tertsch, de Vox, ha anat més enllà per denunciar la "voluntat d'encobriment" de les autoritats balears en aquest cas.

En aquest punt, Alicia Homs, socialista balear, ha defensat la col·laboració de les autoritats balears i l'exemple de les institucions regionals amb la gestió dels menors. "Algunes regions sí que intenten tapar aquests casos", ha defensat per defensar que es tanquin les peticions pendents a la comissió. a altres regions, creiem que aquesta petició una vegada arribin les esmenes i es voti es tanqui perquè no hi ha molt més enllà que anar”, ha al·legat, acusant a la dreta de l'explotació mediàtica de debatre en comissió l'esborrany de l'informe, malgrat que és un pas parlamentari habitual en el cas dels informes sobre missions al terreny.

Això ha rebut una ràpida resposta de Tertsch que ha elevat el to per denunciar un "intent de carpetada" per part del PSOE que pretén fer "com que no ha passat res després de mesos d'encobriment". "Les ganes de tancar això són les mateixes que no s'obrís", ha denunciat.

Mentrestant, Estaràs ha criticat la intenció del PSOE de tancar l'assumpte, assegurant que la petició d'arxiu dels socialistes equival a dir que "no importa haver anat" a Balears a estudiar el cas al terreny.

Per la seva banda, Maite Pagazaurtundua, de Ciutadans, s'ha centrat més en les recomanacions concretes per millorar la situació de les persones tutelades a Balears i ha opinat que mostrar els fets "mai va ser per criticar i tenir rèdit polític", demanant en aquest sentit un informe "complet i rigorós".

esborrany de l'informe presentat aquest dimarts recull les conclusions de la delegació europea que va ser a les Balears a l'abril per investigar els casos d'abusos sexuals a menors tutelades per l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS).

recomanacions, demana replantejar el sistema de protecció de menors tutelats a nivell autonòmic, nacional i europeu i fixar unes bases mínimes comunes dels sistemes de protecció de menors tutelats i dels centres de protecció de menors, a més de recopilar dades i estadístiques a nivell europeu per visualitzar el problema de l'explotació sexual.

Igualment, recomana crear a Balears centres de protecció específics de menors amb problemes de conducta de manera que els menors especialment amenaçats siguin traslladats a altres centres per canviar el seu entorn social.

A part d'establir protocols sobre seguretat dels menors als centres, planteja millorar la coordinació entre institucions i les comunicacions i notificacions des dels centres de menors a altres institucions implicades en matèria de protecció de menors, com la Fiscalia i la Policia.

Notícies més vistes Avui