• dijous 2 de febrer del 2023

Exinspectora de Blanqueig de la Policia Nacional defensa "la total imparcialitat" de la investigació del cas Cursach

img
PALMA, 10 Oct. L'exinspectora de Blanqueig de la Policia Nacional ha destacat, aquest dilluns davant del Tribunal del judici del cas Cursach, "la total imparcialitat" de la investigació. "Estic convençuda d'això".

En el transcurs de la seva declaració, l'exfuncionària, que ha rebut diverses reprimendes atenent la seva "supèrbia" per part del Tribunal, ha ressenyat que la investigació requeria "constant comunicació" amb el magistrat Manuel Penalva i el fiscal Miguel Ángel Subirán, apartats de la instrucció judicial. el procés de recerca. En el cas de la inspectora, la seva imputació respon a suposades filtracions.

"No ho recordo". Aquesta ha estat la frase més pronunciada per l'exinspectora, la declaració de la qual era la destacada d'aquesta jornada del judici, reprès aquest dilluns a la Secció Primera de l'Audiència Provincial de Balears després que els investigats adonessin de la seva versió al juliol. /p>

Abans de la testimoni, un ex treballador de la discoteca Megapark ha indicat, que ha identificat com a ajudant de comptabilitat, li va advertir sobre la presència continua de policies. "Jo els preparo els sobres". Aquest exempleat, que era seguretat a Megapark, ha estat el primer testimoni a seure davant el Tribunal.

Al començament de la seva declaració, a preguntes de la Fiscalia, ha assegurat que coneixia alguns policies. En detall, ha parlat de l'agent Carlos Vallecido, per al qual el Ministeri Fiscal sol·licita sis anys i mig de presó.

Davant del Ministeri Fiscal, ha explicat que va veure diverses vegades com policies uniformats passaven davant del local i, de vegades, alguns agents que anaven de paisà sortien acompanyats de ballarines. Així mateix, ha negat que durant la seva declaració en fase d'instrucció rebés "cap indicació".

Després que els lletrats de l'acusació s'hagin abstingut de preguntar-li cap qüestió, ha començat el torn dels advocats de la defensa. El testimoni ha narrat que va patir depressió després d?estar 210 nits sense lliurar. "Estava esgotat", ha subratllat.

Segons ha dit, li va deixar el telèfon a un policia a qui va explicar la seva situació i el van trucar del Grup de Blanqueig per preguntar-li sobre la seva situació. A més, ha indicat que li van preguntar sobre la presència de drogues a Megapark.

Seguidament, ha relatat una situació en què li va explicar els seus “problemes” a un company de feina amb qui va mantenir una conversa en què va assegurar que "hi havia molts policies que venien". "Els preparo els sobres", li va dir segons ha subratllat el testimoni, qui ha negat que fos per "els GAP".

"No vaig dir això", ha assegurat. El lletrat, en canvi, ha mostrat a la Sala que durant la seva declaració en fase d'instrucció sí que va dir que anava per a aquests agents. Igualment, el testimoni ha subratllat que el seu excompany no el va especificar per a qui anaven aquests sobres. "La conversa va ser: 'Aneu amb compte, aquí vénen molts policies. Jo els preparo els sobre'. Però no em va dir per a qui anaven".

Amb aquest ex treballador de Cursach comencen les sessions en què més de 300 testimonis declararan davant el Tribunal, que presideix la jutgessa Samantha Romero. Precisament va ser Romero qui va comunicar, al juliol, tant al Ministeri Fiscal com a acusacions particulars i advocats de la defensa que el procés judicial continuaria després de l'estiu.

L'última sessió va tenir lloc el 15 de juliol passat, just un mes després que comencés a l'edifici del Tribunal Superior de Justícia de Balears (TSJIB). Cal recordar que la vista oral està assenyalada per la Secció Primera fins a l'abril de l'any que ve i, abans de l'inici, el Ministeri Fiscal va titllar parts de l'escrit inicial, retirant l'acusació contra vuit persones, una morta durant la fase d'instrucció judicial.

Notícies més vistes Avui