• divendres 2 de desembre del 2022

Expert anima Balears a ser "visionaris" en la gestió hídrica: "L'aigua és més important que els turistes"

img

PALMA, 28 Set.

El president de l'Associació Espanyola de Reutilització Sostenible de l'Aigua (Sersa), Rafael Mujeriego Sahuquillo, ha animat Balears a ser "visionaris i avantguardistes" en la gestió dels recursos hídrics, de la mateixa manera que la comunitat autònoma ho és amb el sector turístic. /p>

Mujeriego ha destacat que el sector turístic de les Illes és "visionari" i, per això, ha recomanat a la comunitat que també ho sigui amb la gestió de l'aigua. "L'aigua és més important que els turistes", ha remarcat.

Així ho ha exposat el president de Sersa, durant la seva compareixença a la Comissió No Permanent d'Estudi en Matèria de Planificació i Gestió Recursos Hídrics , que ha tingut lloc al Parlament balear.

Mujeriego ha considerat que comptar amb un pla nacional hidrològic "no és tan rellevant" per a Balears, atès que les Illes són "específiques i requereixen de solucions concretes". "El pla nacional potser fins i tot s'equivoca amb el que hem de fer aquí", ha indicat.

En la seva intervenció, l'expert ha recordat la necessitat d'"equilibrar" els recursos hídrics , cosa que cobra més importància en el clima mediterrani, que té "un ritme pluviomètric molt particular". En aquest sentit, ha advertit que aquesta irregularitat pluviomètrica "s'intensificarà" en els propers anys a la Mediterrània.

Com a estratègies per satisfer els consums d'aigua amb els recursos disponibles, Mujeriego ha esmentat la preservació i millora de les fonts daigua, lestalvi i lús eficient, la regulació dels recursos, i compartir aigua entre els usuaris duna conca o transferint aigua entre conques. Com a estratègies innovadores, ha ressaltat la regeneració i la reutilització de l'aigua i la dessalinització d'aigües salobres i marines.

Notícies més vistes Avui