• divendres 3 de febrer del 2023

Extingit l'incendi forestal al Puig de Can Mateu de Capdepera

img

Després de cremar 0,8 hectàrees de pineda

PALMA, 10 Jul.

Efectius de l'Institut balear de la Natura (Ibanat) ja han donat per extingit l'incendi forestal declarat aquest dissabte al Puig de Can Mateu de Capdepera, després que aquest hagi cremat 0,8 hectàrees de pineda.

Segons ha informat l'Ibanat en un missatge publicat a Twitter, recollit per Europa Press, el foc ha estat extingit a les 13.30 hores d'aquest diumenge, després d'haver cremat 0,8 hectàrees de pinar. , a les 15.50 hores, sent considerat de nivell 1, cosa que implicava que tot i que es preveia, per la seva possible evolució, la necessitat de la posada en pràctica de mesures per a la protecció de les persones i dels béns que puguin veure's amenaçats pel foc, no existia un risc de caràcter col·lectiu.

Més tard, al voltant de les 17.47 h aix, el foc va canviar a nivell 0, la qual cosa va suposar que podia ser controlat amb els mitjans previstos al pla Infobal i que, encara en la seva evolució més desfavorable, no suposava perill per a persones no relacionades amb les tasques d'extinció, ni per a béns diferents dels de naturalesa forestal.

El foc va ser controlat dissabte a les 18.30 hores. Si bé, a les tasques d'extinció van continuar treballat dues brigades, un agent de Medi Ambient (AMA), dos tècnics, tres tanquetes, dos pick up i una cuba. Abans, també ho havien fet dues avionetes, que es van retirar després de controlar-se les flames.

Gràcies a la feina de tots els efectius, l'incendi forestal al Puig de Can Mateu s'ha donat per extingit a les 13.30 hores d'aquest diumenge, després d'haver cremat 0,8 hectàrees de pinar.

Notícies més vistes Avui