• dimarts 21 de març del 2023

FEHM demana un "canvi de xip" a Balears per "conquerir una temporada més llarga i equilibrada"

img


PALMA, 26 Oct.

La Federació Empresarial Hotelera de Mallorca (FEHM) ha demanat "un canvi de xip" a les Balears perquè els municipis mantinguin els seus serveis i instal·lacions tot l'any i, així, "conquerir una temporada més llarga i equilibrada".

En declaracions als mitjans, la presidenta de la FEHM, María Frontera, ha lamentat que "no tothom està col·laborant de la mateixa manera" i ha reivindicat una gestió de destinació "més eficient" perquè "els residents convisquin amb els visitants”.

En aquest punt, ha reclamat a les administracions que s'incida “en un tema tan estratègic com la mobilitat” per ser “una destinació més sostenible”, advertint que el parc automobilístic de Balears és el més antic d'Espanya.

A més, Frontera ha fet altres propostes en relació amb els taxis i el servei públic, "qu e s'ha de millorar", o als quiosquets, "que es poden desmuntar a l'hivern però a l'estiu sí prestar el seu servei", ha exemplificat.

Preguntada pels mitjans de comunicació per les previsions de de cara al novembre, la presidenta de FEHM ha detallat que s'espera que la meitat de la planta hotelera estigui oberta, encara que són unes dades "que no es poden planificar".

"El bon temps fa que les reserves de 'last minute' hagin augmentat, veurem si aquestes setmanes ajuden a la desestacionalització tan important per a Balears”, ha manifestat. Amb tot, malgrat que "el mercat alemany estan responent", Frontera ha advertit de les "moltes incògnites" que hi ha cap a finals d'any.

"Les dades que tenim és que la primera i la segona setmana de novembre hi ha la meitat de la planta hotelera oberta, però si n'hi ha més o menys no es pot planificar; els establiments intenten allargar el que poden però l'important és rendibilitzar el negoci”, ha continuat la representant de FEHM. .

La Federació ha celebrat aquest dimecres una jornada sobre la importància de les dades per a la gestió hotelera i refermar la recuperació, amb l'objectiu de convertir el sector en un "més eficient".

>

Gràcies a això "es podrà conèixer millor els clients abans que arribin, ser més propers quan siguin aquí i rendibilitzar el negoci, ja que dins de tots els departaments de l'hotel hi ha diverses tecnologies que es poden emprar" , ha indicat Frontera.

Per la seva banda, la responsable de project os i transformació digital de l'ITH, Beatriz Heras, ha explicat que la jornada compleix amb l'objectiu de saber utilitzar la intel·ligència artificial "per ser més competitius i tornar a l'hospitalitat que s'estava perdent al turisme".

"Estem en un món connectat amb un munt de fonts de dades i necessitem aquesta intel·ligència per combinar-los", ha continuat Heras.

Finalment, preguntada per la situació actual del turisme, ha afirmat l'existència d'un boom, ja que s'han recuperat xifres anteriors a la pandèmia i la tendència va a l'alça.

Notícies més vistes Avui