Feijóo confia en que Vox resolgui els seus problemes a Balears perquè seria "un despropòsit" trencar l'estabilitat de Govern.

Feijóo confia en que Vox resolgui els seus problemes a Balears perquè seria

Davant les eleccions a Galícia, creu que "els gallegos no es ficaran en el lío del multipartid i d'una política com la de Sánchez".

MADRID, 31 de gener.

El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha assegurat aquest dimecres que espera que Vox solucioni el seu "problema intern" a les Balears, ja que, segons ha subratllat, seria un "disparate" trencar l'estabilitat del Govern de les illes que presideix Marga Prohens, a qui ha definit com a "molt bona presidenta".

La setmana va començar amb una crisi de Vox a les Balears després que fossin expulsats la presidenta autonòmica del partit a les illes, Patricia de les Heras, i el president del Parlament, Gabriel Le Senne. El mateix dilluns, el secretari general de Vox, Ignacio Garriga, va expressar el seu suport a aquests dos dirigents apartats del grup parlamentari a les Balears i va anunciar l'expulsió dels altres cinc diputats autonòmics que van intentar apartar-los "unilateralment".

En ser preguntat fins a quin punt el succés complicarà al PP la governabilitat, ja que ara haurà de lidiar amb els diputats indisciplinats, Feijóo ha dit que espera que "solucionin aquest problema intern" després que Vox hagi "implosionat" a les Balears.

"Tenen un problema intern al partit i quan hi ha problemes interns és aconsellable que la resta de partits siguem cautelosos i respectuosos, però és evident que no es pot posar en qüestió la governabilitat a les illes Balears", ha afirmat, per afegir que tenen una "estabilitat" a les illes i seria un "disparate trencar-la".

En una entrevista a Antena 3, que ha recollit Europa Press, el líder del PP ha subratllat que Marga Prohens és una "molt bona presidenta" i "és una sorpresa positiva tornar al sentit comú a Illes Balears", fent referència a la victòria dels 'populars' a les illes després del govern presidit a la passada legislatura per la socialista Francina Armengol.

Quant a les eleccions autonòmiques a Galícia del proper 18 de febrer, Feijóo ha assegurat que els gallegos triaran el "model gallego o el model de Sánchez". "El model gallego, que és estabilitat, previsió, baixar impostos, millorar els serveis públics; i està el model de Sánchez, que és un multipartit, que ni tan sols ho presidirà el Partit Socialista gallego, que probablement està amb un electroencefalograma pla, sinó que ho presidirà en el seu cas el BNG", ha afegit.

Segons Feijóo, el BNG és com "Bildu i Esquerra Republicana a la gallega, perquè són els seus socis a les europees". "Com que conec una mica els gallegos i com que sóc gallego i com que li debo tot en política a Galícia, crec que els gallegos no s'hi ficaran en el lío del multipartit o d'una política com la de Sánchez", ha enfatitzat.

En ser preguntat si farà molta campanya a Galícia, ha assegurat que estarà "molt" a la seva terra fent el que li mani el president Rueda. "No és fàcil obtenir la majoria absoluta, però treballarem per aconseguir-ho", ha afirmat, per admetre que no es fia de les enquestes.

Tags

Categoría

Illes Balears