• dilluns 5 de juny del 2023

Feijóo confia que Itàlia "no abandoni el compromís amb l'euro i la Unió Europea"

img

Lamenta el resultat dels socis italians del PPE

PALMA, 27 Set.

< p> El president del PP nacional, Alberto Núñez Feijóo, ha expressat aquest dimarts la seva confiança que Itàlia "no abandoni el compromís amb l'euro i la Unió Europea", després del resultat electoral que perfila la líder del partit ultradretà Germans d'Itàlia, Giorgia Meloni, com a primera ministra.

En un acte al mercat de Pere Garau a Palma, Feijóo ha expressat el seu “respecte” pel resultat dels comicis, atès que els italians "han votat lliurement el que han considerat oportú".

En qualsevol cas, ha reconegut que els socis del Partit Popular Europeu a Itàlia "no han tingut un bon resultat" i "preferiria" que hagués estat millor. Igualment ha apuntat que els socialistes també han obtingut "un mal resultat".

"Caldrà respectar i veure què fa el Govern d'Itàlia acabat d'elegir. Tot el que sigui rectificar els plantejaments inicials a favor de l'europeisme i una Europa cohesionada, seria una bona rectificació”, ha declarat el president popular.

en política i va assumir la presidència del PP perquè està "convençut que cal tenir un partit centrat".

"A Espanya hi ha un partit que és garantia de centralitat, de respecte a l'estat autonòmic, a la Constitució i l'europeisme, aquest és el PP a qui jo defenso i represento”, ha respost, insistint que Espanya té un “gran actiu” en comptar amb “un partit de centre dreta, molt ampli i bé aposentat als pobles i ciutats".

El partit de Meloni va aconseguir el 26 per cent dels vots en el món s comicis de diumenge i, al capdavant d'una coalició de dretes, aspira a encapçalar també el proper Govern d'Itàlia, per a això encara hi ha d'haver una ronda de contactes del president amb els diferents grups amb representació parlamentària.

Notícies més vistes Avui