Notícies Balears.

Notícies Balears.

Felanitx anuncia que la verbena Kais no es celebrarà a Sant Agustí el 2024, serà de pagament i per a majors d'edat.

Felanitx anuncia que la verbena Kais no es celebrarà a Sant Agustí el 2024, serà de pagament i per a majors d'edat.

PALMA, 29 Ago.

L'Ajuntament de Felanitx ha anunciat que la revetlla Kais en 2024 no se celebrarà el dia de Sant Agustí, passarà a ser de pagament, per a majors de 18 anys i els residents del municipi podrien disposar d'una polsera per facilitar el seu accés.

El Consistori ha pres aquesta decisió davant la situació viscuda aquest dilluns a les portes del parc municipal de sa Torre per la
"massificació de gent que volia accedir a la revetlla".

En una nota de premsa, l'Ajuntament ha demanat disculpes als 'felanitxers' que "no van poder gaudir de la festa amb normalitat". "De fet, molts van desistir i es van marxar abans al veure la situació, les cues i l'allau de gent congregada en els exteriors del recinte", ha assenyalat la corporació municipal.

Malgrat tot, ha remarcat que totes les festes i especialment la d'aquest dilluns, durant gairebé tot el dia de Sant Agustí, "es va desenvolupar amb normalitat" i el municipi "va gaudir d'un gran dia perquè els 'felanitxers' van dur a terme una celebració exemplar".

"El problema va començar a partir de les 20.00 hores, quan va arribar una allau de gent que es va congregar als voltants del parc municipal, on van arribar a haver-hi 5.000 persones fora, quan el aforament ja estava complet. De fet, a l'espera de l'informe del cap de seguretat, si es van produir cues va ser precisament perquè no es va permetre més accés del previst", han ressaltat.

En aquest sentit, el Consistori ha manifestat que l'aforament del parc "en cap moment es va sobrepassar", per la qual cosa han insistit que "hi havia 7.000 persones, que era l'aforament màxim previst després de haver-ho hagut de reduir en 1.000 persones a causa dels danys a l'escenari ocasionats per la tempesta del diumenge".

Pel que fa a les persones que van saltar les barreres, el Consistori ha puntualitzat que "van ser immediatament identificades i expulsades del recinte".

Per aquests motius, l'alcaldessa de Felanitx, Catalina Soler, i el seu equip de govern han explicat que, cara a les festes de Sant Agustí de l'any vinent, "es prendran mesures dràstiques perquè no es repeteixi aquesta situació".

En aquest sentit, la revetlla Kais no es farà el dia de Sant Agustí, passarà a ser de pagament i per a majors de 18 anys, per "evitar l'efecte crida". També es plantejarà l'opció de fer una polsera o un distintiu per als residents en el municipi i també habilitar dos accessos diferents, un per empadronats i un altre per a no residents.

"S'estudiaran totes les possibilitats perquè el dia de Sant Agustí sigui pel gaudi de la gent del municipi. El que no es pot permetre és que una revetlla embruti el nom de Felanitx i molt menys faci mal a les festes, perquè abans de tot són fetes perquè els 'felanitxers' les puguin gaudir plenament", ha aclarit Soler.

.