• dijous 2 de febrer del 2023

Fila participarà la setmana que ve al Fòrum Polític d'Alt Nivell per a l'agenda 2030 de Nacions Unides

img

L'alcalde acudeix com a president de la Xarxa d'Entitats Locals per a l'Agenda 2030 de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies

< p> PALMA, 9 Jul.

L'alcalde de Palma, José Hila, participarà al Fòrum Polític d'Alt Nivell per a l'agenda 2030 de les Nacions Unides, que se celebrarà de l'11 al 13 de juliol, com a president de la Xarxa d'Entitats Locals per a l'Agenda 2030 de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies.

Segons ha informat l'Ajuntament de Palma aquest dissabte en una nota de premsa, l'alcalde de Palma, José Hila, serà el representant de tots els alcaldes i presidents de diputacions d'Espanya al Fòrum Polític d'Alt Nivell per a l'Agenda 2030, que tindrà lloc a la seu de Nacions Unides a Nova York de l'11 al 13 de juliol.

Així, l'alcalde és el representant designat per la Federació Espanyola de Municip is i Províncies (FEMP) al fòrum, on es tractarà com s'estan implementant els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) a les entitats locals. Fila acudirà, per tant, com a president de la Xarxa d'Entitats Locals per a l'Agenda 2030 de la FEMP. A més, dia 13 participarà en un acte de promoció turística de Palma organitzat per la Fundació Palma 365.

"És una oportunitat poder traslladar davant Nacions Unides tot allò que els ens locals estem fent per assolir els objectius de l'Agenda 2030. També és una oportunitat poder assistir com a alcalde de Palma, perquè situa la nostra ciutat en un lloc preferent pel que fa als ODS”, ha afirmat Hila.

Dia 11 l'alcalde participarà a la trobada organitzat per la FEMP sobre 'El paper dels governs locals i la resta d'actors que operen al territori en la consecució dels ODS per a l'any 2030 i quines mesures s'han d'adoptar per al compliment efectiu amb una perspectiva d'Agenda 2030 des de la cooperació internacional”. El mateix dia assistirà amb la delegació de la FEMPal fòrum.

L'endemà, participarà a la segona jornada del fòrum, dedicada a promoure posicionaments i compromisos polítics, a presentar millores pràctiques ia la preparació dels missatges de la Cimera dels ODS del 2023. A més, es presentarà la Declaració Internacional acordada durant la primera jornada.

Dia 13 tindrà lloc la tercera jornada del fòrum, que es traslladarà a la seu de la Unió Europea a Nacions Unides. Aquí, es durà a terme un diàleg amb representants de la UE per discutir sobre ens locals, urbans i els ODS.

A la tarda del mateix dia 13 l'alcalde participarà en un acte de promoció de Palma com a destinació turístic organitzat per la Fundació Palma 365 en què participaran més de 75 operadors turístics i mitjans de comunicació. L'objectiu és donar a conèixer la Ciutat a Nova York aprofitant el vol d'United Airlines que connecta de forma directa les dues ciutats.

Notícies més vistes Avui