• dilluns 5 de juny del 2023

Fila rebutja anul·lar multes indiscriminadament per les irregularitats per part de l'empresa postal

img

Insisteix que es revisa "cas per cas": "Dubto molt que trobem funcionaris que vulguin anul·lar multes ben notificades "

PALMA, 17 Oct.

L'alcalde de Palma, José Hila, ha rebutjat aquest dilluns anul·lar "indiscriminadament" multes a la ciutat a causa de les irregularitats detectades per part de l'empresa postal.

Preguntat per la troballa de centenars de cartes i notificacions abandonades a torrents i descampats de la ciutat, Hila ha aclarit que de moment no els consta que entre els rebuts llençats hi hagi multes de l'Ajuntament.

No obstant, ha recordat la situació que es va produir el 2021, que va desembocar en la detenció de quatre repartidors de notificacions per falsificar firmes dels multats com si s'haguessin lliurat . Això va generar importants recàrrecs per als interessats, en deixar passar els terminis per pagar.

L'alcalde ha recalcat que aquella investigació es va iniciar arran d'una denúncia de l'Ajuntament, argumentant que és el “perjudicat” per la mala praxi de l?empresa, i que després de detectar les irregularitats es va decidir canviar el sistema de notificacions. Segons Hila, a partir d'aquest canvi ja no s'ha tingut constància de més incidències.

En aquest sentit, l'alcalde ha apuntat que s'ha “estudiat cas per cas” per comprovar el procediment de notificació "i si s'ha vist que no era l'adequat s'ha eliminat el recàrrec i tornat al període voluntari". Per això, ha insistit que si algun ciutadà pensa que ha estat perjudicat es posi en contacte amb l'Ajuntament, assegurant que davant del dubte s'actuarà "sempre a favor del ciutadà, perquè això no s'hauria d'haver produït". /p>

No obstant, en aquestes circumstàncies, l'alcalde ha rebutjat rotundament una anul·lació "indiscriminada" de multes, "perquè algunes estan ben notificades". "Dubto molt que trobem funcionaris que vulguin anul·lar multes ben notificades", ha argumentat Hila, en relació a la petició del PP perquè l'Ajuntament invalidi les multes.

A això ha afegit que "des de l'oposició un pot demanar el que vulgui, no necessita informes tecnicojurídics, però des del govern és una altra situació”.

Segons ha publicat el diari 'Última Hora', milers de rebuts i notificacions han aparegut rebutjades a torrents i descampats de Palma, i antics treballadors de l'empresa postal haurien reconegut que les llençaven i que falsificaven el repartiment amb el geoposicionament de la PDA de l'empresa perquè no podien assumir la càrrega de repartiment que els imposaven.

La policia investiga si darrere d'aquest comportament hi havia comissions que es cobraven en funció de les notificacions lliurades. Aquests incentius complementaven el sou dels repartidors, que amb prou feines superaven el salari mínim.

Notícies més vistes Avui