• dijous 2 de febrer del 2023

Fila recalca que no és responsabilitat de Cort "que no hi hagi persones que vulguin llogar" veïns de Son Banya

img


PALMA, 17 Oct.

L'alcalde de Palma, José Hila, ha recalcat aquest dilluns que "l'Ajuntament no té la responsabilitat que no hi hagi persones que vulguin llogar un habitatge privat" a veïns de Son Banya, en relació amb les queixes expressades pel desmantellament del poblat.

Així s'ha expressat Fila preguntat per les declaracions a 'Última Hora' del patriarca de Son Banya, Carlos Cortés 'El Charly', on afirma que trenquen la negociació amb Cort i li retreu que no tinguessin previstes vivendes suficients per a les famílies desallotjades.

Davant d'això, Hila ha assegurat que les relacions amb Cortés i amb la Federació d'Entitats Gitanes de Balears és bona i que tenen comunicació “permanent”. De fet, l'alcalde ha dit que recentment va conversar amb Cortés i que “ell mateix va reconèixer que l'Ajuntament està fent tot el que pot”.

En aquest sentit, l'alcalde ha fet “una crida a la ciutat” perquè els propietaris lloguer els habitatges a aquestes famílies, assegurant que les que s'han ubicat en altres cases “no estan generant cap problema”. "Entre tots podem eliminar un poblat que mai no hauria d'haver existit i que ningú s'havia atrevit a desmantellar", ha incidit Hila.

D'altra banda, l'alcalde ha destacat la baixada en els percentatges de absentisme escolar entre els nens que han sortit del poblat. Segons ha indicat, a primària s'ha reduït a zero ia secundària s'ha quedat al voltant del 17% quan abans superava el 40%.

D'altra banda, respecte a l'entrevista del cap de Bombers de Palma a 'Diario de Mallorca' reclamant un important augment del nombre d'efectius, Hila ha atribuït la situació a les polítiques del Govern del PP de Mariano Rajoy.

"Durant molts anys no es va poder contractar funcionaris, això van ser les retallades i les lleis Montoro", ha assenyalat l'alcalde socialista, assenyalant que això va derivar en "plantilles envellides i en serveis mínims".

Ara, ja es permet usar els romanents "i s'està contractant". "Ja s'han fet noves promocions i no pararem", ha afegit l'alcalde, afegint que "calia de tot".

Notícies més vistes Avui